CZ 75 SP-01 Shadow

Hafan

Příspěvek#301 » sob 19. bře 2016, 21:32

Ahoj, nedávno jsem udělal ZP a hledám první pistoli, mělo by to být něco na sportovní střelbu, nějaká velikost na nošení roli. Před zkouškama jsem střílel s CZ75 B a CZ85, obě pistole měly dost tuhou spoušť s dlouhým chodem. Teď jsem si zkoušel od kolegy CZ 75 Tactical sport, ta mi vyhovovala, že byla fakt jemná s krátkým chodem, prostě jsem nějak lépe odhadl, kdy přijde výtřel a na terči to bylo hodně znát.

Ve stejné kategorii je CZ SP-01 Shadow, ta se mi vzhledově líbí o dost víc, další možností je novinka CZ Shadow 2. Měl by někdo ze zkušenějších kolegů možnost porovnat, jak se střílí z těchto zbraní, jde mi hlavně o to, jestli CZ SP-01 Shadow má spíše sportovní chod spouště (jako CZ 75 Tactical sport) nebo se blíží spíš spíš k 75 a 85, které mi moc nesedly ...
Díky za odpověď

Pablo.gs

Příspěvek#302 » ned 20. bře 2016, 10:41

Shadow jsem si koupil tento týden. Na prodejně jsem zkoušel se cvičným nábojem porovnávat chod spouště u Shadow a P-07 a můžu říct že to znát je. Stín má asi 1cm "mrtvý chod spouště" a potom už je to "na cvrnknutí". I když omega u P-07 mě taky velice příjemně překvapila, nic na co by si nešlo zvyknout. Ale každý má jiný vnímání, nejlepší bude, když si zajedeš na nějakou prodejnu a oprubuješ si to osobně.

petmad

Příspěvek#303 » ned 20. bře 2016, 10:48

Pablo.gs: Srovnáváš nesrovnatelné. Shadow je sportovní pistole bez blokace zápalníku. P-07 je služební pistole s blokací. Samozřejmě, že tedy chod spouště bude odlišný.

Jinak myslím, že když už byl představený Shadow 2, který perfektně řeší nedostatky původního, nemá smysl kupovat starou verzi. Ale to už je asi na uvážení každého.

Pablo.gs

Příspěvek#304 » ned 20. bře 2016, 11:03

petmad: Já to nesrovnávám, jen Hafanovi odpovídám, že tam ten rozdíl ve spoušti je.
Co se týka tvé druhé poznámky, dovolím si nesouhlasit, že nemá smysl kupovat S1 když je S2. Pro někoho ano, pro někoho ne. Zaprvé S2 ještě v prodeji není a pochybuji, že v nejbližší době na prodejnách bude. Tento týden jsem byl na podnikovce v Brodě a řekli že tak příští rok. No a zadruhé S2 je větší a těžší, což už spoustě lidí nemusí vyhovovat (např. mě). No a potom je tu ještě (pro někoho zajímavý) cenový rozdíl 5tis.

Chip

Příspěvek#305 » ned 20. bře 2016, 19:40

TS je navíc jednočinná pistole, takže spoušť půjde vždy odladit daleko lépe než dvoučinnou. Máš tady tři pistole, ktere nejde vůbec srovnávat. :-) Shadow a TS jsou velký těžký celoocelový sportovní pistole, které nejsou vhodný na nošení, což se týká především TS, se spouští 0.8 kg. Kterou z nich si vyberes záleží především na tvých preferencích a tom, jakou sportovní disciplínu si vybereš. V praktické střelbě je TS urcen do divize Standard a Shadow Production. V mnoha mířených disciplínách budes mít problém s spouští TS, protože je zde předepsán větší odpor než 0.8 kg. Pokud jde o LOS je to celkem jedno.

Hafan

Příspěvek#306 » ned 20. bře 2016, 21:16

Kde si našel, že je tam spoušť laděná na 0.8 kg, na oficiálních stranách tyhle údaje nejsou ... dík

Chip

Příspěvek#307 » pon 21. bře 2016, 08:20

Tak nejak to vím, dost lidi kolem mě ho má... :-) Ale určitě jsem to i někde četl, ja nevím, střelecka revue nebo něco takového...

franta599

Příspěvek#308 » pon 21. bře 2016, 09:13

jenom jedna takova vsuvka shadow se nosi naprosto v pohode s normálnim pouzdrem to že nekdo preferuje ty mikro parodie na zbrane je druha vec ale to neznamena že normálni zbran se neda pohodlne nosit je to otazka kvalitniho pouzdra

Albert

Příspěvek#309 » pon 21. bře 2016, 10:20

TS má skutečně 0,8 střelci kteří střílí mířenku si musí odpor spouště navyšovat. Jinak standatní Shadow se vyráběl s odporem 4,5 v DA a 1,5 v SA. Kolik mají varianty Orange a Shadow line nevím ale bude to +/- podobné. V IPSC je pravidlo že na první ránu musíš mít minimálně 2,3 (v Production). Shadow lze na tuto hodnotu laděním dostat (vyzkoušeno). Když je Shadow vyladěn na 2,3 v DA tak eSÁčko klesne na cca 0,8 kg ;-).

kalfon

Příspěvek#310 » pon 21. bře 2016, 11:08

Franta599: fotecka by nebyla? Uvažuji o shadow jako první zbrani, hlavně střelba sport na střelnici, nošení jen výjimečně...

Pablo.gs

Příspěvek#311 » pon 21. bře 2016, 11:23

Franta599: Jaké pouzdro na Shadow používáš? Právě se chystám objednat vnitřní pouzdro Falco 433/4 a k tomu na léto tašku 519/2 MK3, tak mě zajímá každá zkušenost spokojenýho "nosiče"

franta599

Příspěvek#312 » pon 21. bře 2016, 12:30

nosi ho známý každymu sedi jiny pouzdro respektive zbran trochu nekde jinde ja nosim G17 což je taky full size... mužu se ho zeptat v čem to nosí až ho potkam vidame se celkem často ja G17 nosim bud v IMI defense GK1-> skryte nebo na steheni platforme od dasty 740-1 PHDLB -> ale to už neni skryté
jinak co sedi jendomu nebude sedet dalšimu žejo mikropistolky sedi ve vsem na vetsi to chce už pouzdro co sedí

ilicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#313 » pon 21. bře 2016, 14:16

Já mám IWB kožený od Petra Hesse, mám ale momentálně v merku (zase IWB) kombinaci kuze/kydex.

Odesláno z mého Nexus 7 pomocí Tapatalk

tslaby

Příspěvek#314 » pon 21. bře 2016, 19:17

Dával jste na Shadow někdo sportovní SA/DA kohout, co nabízí CZUB? Má to nejaký význam krom estetiky?

Chip

Příspěvek#315 » pon 21. bře 2016, 20:24

Mám ho tam, stejně jako placaty pojistky a slabší vratnou, bicí i úderníkovou pružinu. Kohout je vylehčen, takže by měl být menší, bicí otřes při dopadu a rychlejší reakce. Nevím, je to asi placebo efekt... :-) Ale výměna pružin je dobrá.

Zpět na