CZ75 - zásobník ve zbrani "drhne"

Patrik
moderátor

Příspěvek#16 » čtv 28. lis 2013, 16:15

Většinou to bývá naopak, horní pod závěrem vypadne sám a spodní část pružiny se musí vyháknout po stlačení bicí. Pokud skutečně nejde horní, tak potřebuješ vyrážeč 2mm a kladívko.

FouET

Příspěvek#17 » úte 3. pro 2013, 14:48

Ehm. Samozřejmě jsi měl pravdu. Horní byl volný, spodní držel. Šlo to dost těžce. Já to nikdy nerozebíral (cca 8000 ran) a myslím, že předchozí majitel taky ne. Za tu dobu se to zalepilo bordelem.
Díky za pomoc.

Carloss

Příspěvek#18 » úte 3. pro 2013, 17:13

Na vyndání brzdy zásobníku netřeba vyndavat kolík bicí pružiny. A když to někdo chce vyndat, stačí kapku zatlačit na domeček bicí pružiny kapičku do pažničky a kolík vypadne prakticky sám.

Dále: Brzda zásobníku funguje mj. jako vodítko. Zejména na konci dráhy zásobníku (nahoře pod závěrem), pokud se plech vyndá, tak zásobník při vkládání a nepatrném zatlačení spodní části směrem vpřed zaručeně zadrhne až zachytne o spodní část rámu pod přerušovačem. Takže NEVYNDAVAT!!

FouET

Příspěvek#19 » čtv 12. pro 2013, 17:23

Máš pravdu. Zasekává se. Jak tedy upravit brzdu, aby nebrzdila, ale aby vodila zásobník?

fixfokus

Příspěvek#20 » čtv 12. pro 2013, 19:32

Já jsem vyklepnul horní kolíček, to šlo snadno, plech se jako by vyklonil do prostoru pro zásobník. Pak jsem vzal kleště a opatrně (!) ho zkusil narovnat. Pak jsem vrátil kolíček a zkoušel zasunout zásobník. Koukal kde drhne a podle toho případně ještě upravil ten plech. Pak stačilo vrátit střenky a bylo.
Nakonec ale hlavní příčina drhnutí byla v horní části jednoho ze zásobníků (viz můj úvodní příspěvek), pomohlo to trochu sklepat a trochu přelíznout pilníkem...

Carloss

Příspěvek#21 » pát 13. pro 2013, 06:53

Já měl problém s novými zásobníky, že vůbec do zbraně nešly. Originály CZ. Tak jsme s prodavačem hledali... až jsme našli, co tam šlo... Pak jsem koupil zásobníky M-G a ty tam nešly vůbec. Mno... zjistil jsem, že CZ to dělal snad ručně - co kus to originál. M-G měl menší rádiusy na přední straně, tak to byl úplný konec... Tak jsem vzal ruční minibrusku a prostor v rámu upravil tak, aby to chodilo. Teď už je to v poho...

Zpět na