CZ 75: koupit novou nebo "jetou"?
- cmk
Příspěvek#16 » úte 10. zář 2013, 16:15
Odpoved - radsi ji zkus sehnat jinde nez v komisi, no 
Neni nad osobni reference...
To mas jak u ojetyho auta... Taky (predpokladam) radsi koupis auto od znamyho, o kterym vis, ze s tim 10 let jezdil a staral se o to lip, nez o rodinu, nez z bazaru, kdy vubec netusis, jaka je historie toho auta...
Kazdopadne - kdy se takhle ptas, nema cenu radit, jak neco poznat na krame - beztak nic nepoznas (jelikoz dost toho nepozna ani nekdo zkuseny).
Pokud uz pujde do neceho komisniho, vem si sebou proste nekoho, kdo do toho vidi.

Neni nad osobni reference...
To mas jak u ojetyho auta... Taky (predpokladam) radsi koupis auto od znamyho, o kterym vis, ze s tim 10 let jezdil a staral se o to lip, nez o rodinu, nez z bazaru, kdy vubec netusis, jaka je historie toho auta...
Kazdopadne - kdy se takhle ptas, nema cenu radit, jak neco poznat na krame - beztak nic nepoznas (jelikoz dost toho nepozna ani nekdo zkuseny).
Pokud uz pujde do neceho komisniho, vem si sebou proste nekoho, kdo do toho vidi.
- vovec
- joerg.s
Příspěvek#20 » pát 20. zář 2013, 17:22
Já si taky první koupil CZ75 compact z druhé ruky. Předání proběhlo na střelnici, takže jsem si ji samozřejmě vyzkoušel a pohoda, nosím ji dodnes a spokojenost. Taky je dobrý podívat se na vystřelené nábojnice, jestli nejsou nějak deformované, jestli má pistole jasně čitelný nápich v zápalce apod.
- Jenyk
Příspěvek#21 » pát 20. zář 2013, 20:24
Počítej s tím, že i mezi střelci můžeš padnout na magora a původně jasná koupě se z docela nepochopitelných důvodů nepřijatelně zkomplikuje. Já proto nakonec raději koupil novou. Předem jsem si jich pořádně vyzkoušel co nejvíc a zatím nelituji. Když se tomu člověk věnuje a přijde na to, co chce, i s první se dá do výběru docela dobře strefit.
- fejfarz
Příspěvek#22 » pát 20. zář 2013, 20:36
Ono ta první zbraň je o tom že si člověk udělá papíry a chce co nejdříve střílet ze své zbraně a né si jí za draho pořád půjčovat. Já kupoval první v komisi a nebyla vůbec špatná. Jenom jsem zjistil že toho vystřílím víc než jsem si původně bláhově myslel a pak asi hned po měsíci šla do světa a kupoval jsem druhou na levnější střelivo viz 9 mm Br verzus 9 mm Luger. Obě jsou CZ první 83 a druhá 75 B Compact ( ta už byla od kolegy i s historií a možností si s ní zastřílet což je lepší).
Sedli mi do ruky obě ale Compacta už nedám je to můj mazel
Takže jestli novou nebo jetou to je na každým ale zajetá cca 1500 výstřelů je známka toho že by mohla fungovat v pohodě což u nové jistota není i když tam je zase záruka to ale kazí tu radost když se pak řeší závady.
Sedli mi do ruky obě ale Compacta už nedám je to můj mazel

-
jinda voyer - Příspěvky: 418
- jinda voyer
Příspěvek#23 » čtv 3. říj 2013, 13:52
Může prosím nějaký znalec sepsat, na co si mám jako začátečník dávat pozor při nákupu jeté CZ 75 v komisi?
Jo a ještě jedna věc - rána jistoty, je nějaký rok výroby od kdy to CZ 75 neškodí, nebo je to jedno a všechny, co se dají sehnat (dejme tomu od roku výroby 1990) jsou pro ránu jistoty vhodné, tj. nedochází u nich k poškození?
Díky
Jo a ještě jedna věc - rána jistoty, je nějaký rok výroby od kdy to CZ 75 neškodí, nebo je to jedno a všechny, co se dají sehnat (dejme tomu od roku výroby 1990) jsou pro ránu jistoty vhodné, tj. nedochází u nich k poškození?
Díky

- RedCrown
- Bydliště: Liberecký kraj ___________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
Příspěvek#26 » pát 29. lis 2013, 14:02
hkhk píše:Stal som sa vlatnikom tejto CZ, tak snad bude sluzit, vraj je to niaka raritna verzia...
http://imageshack.com/a/img837/9608/tes3.jpg
Tak presne tuhle mam taky r.94. Moc hezka pistole. Po 2 letech ale pokukuju po 75TS, presto ze jde porad o rekreacni strileni. Tuhle bych si ale rad nechal.
odesláno z mého Tapatalk
- hkhk
- Bohuliby
Příspěvek#30 » úte 3. pro 2013, 01:45
U prodejce bych se vůbec nebál. Koupil jsem pistoli z roku 1937 a měla stále chyby, 2x jsem jí reklamoval a poté mě vrátili peníze, prostě nespravili, tak vrátily prachy, sice jsem prodělal 300 Kč / NP + ZP /. Považuji to za naprosto seriozní jednání. Prodejce BVS Praha. Mají záruku na komisní zbraně 12 měsíců a mají to i ve faktuře.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí