CZ75 - zásobník ve zbrani "drhne"

fixfokus

Příspěvek#1 » úte 2. črc 2013, 07:59

Prosím o radu. Koupil jsem CZ 75 z druhé ruky se 2 zásobníky a jeden z nich při vyndavání ze zbraně drhne a nevyjede, musí se vytáhnout ručně. Ten druhý povyjede asi o 1 cm a vytáhnout jde hladce, bez drhnutí, takže ve zbrani asi chyba nebude. Povrch "drhnoucího" zásobníku je hladký, bez vrypů nebo otlučení nebo čehokoli, co by nějak vadilo.
Zatím jsem zkusil jenom sundat střenky a narovnat ten plech, co brzdí zásobník, ale to nepomohlo. Poradí někdo nějakou fintu, než vyhodím prachy za nový zásobník?

Patrik
moderátor

Příspěvek#2 » úte 2. črc 2013, 09:18

Ten plech můžeš vytáhnout úplně a vyzkoušet to (případně jej tam nevracet), ale měl jsem jednu cz kde ani tohle nepomohlo a zásobník drhnul dál.

fixfokus

Příspěvek#3 » úte 2. črc 2013, 09:27

Dík, zkusím. Nebo na to můžeme mrknout na srazu, víc hlav víc ví...

Georg

Příspěvek#4 » úte 2. črc 2013, 11:40

Ne že bych vám chtěl do toho nějak kecat, ale vyzkoušet to bez toho plechu budiž, ale doporučil bych jej tam pak vrátit. Byť třeba narovnaný, ale rozhodně bych se jej nezbavoval. Spíš bych doporučil daný zásobník obarvit jakoukoliv stírací barvou (čím tenší vrstva, tím lepší) a zkoušet ho tam zasunovat a vysunovat. V místě setření barvy by se mělo ukázat, kde to drhne. Možná zjistíš, že pokud takto drhnou všechny zásobníky (a čím víc jich vyzkoušíš, tím líp), může být problém v záchytu zásobníku.
P.S. nepovažuji se za odborníka, já sám jsem takový problém nikdy neměl (a to jsem používal cca 8 zásobníků, které mám do dnes). Jen jsem chtěl poradit.
......
Až po napsání příspěvku jsem si všiml ( :roll: ) že se jedná o jeden konkrétní zásobník. Ale ta rada s tou barvou je jinak platná. Jinak zásobník pořádně prohlédnou, zda není někde nějak zmáčklý, což by na první pohled nemuselo být vidět.

fixfokus

Příspěvek#5 » úte 2. črc 2013, 11:49

Právěže zásobníky mám dva a drhne jenom jeden z nich. Počkám s tím na sraz, snad tam bude víc CZ75tek a budu moct vyzkoušet víc zásobníků.
Jinak s tou barvou je to dobrý nápad, zkusím fix na bílé tabule, co máme v práci.

fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#6 » úte 2. črc 2013, 13:33

Sežeň jiný zásobník co nedrhne a máš po problému :lol:

Patrik
moderátor

Příspěvek#7 » úte 2. črc 2013, 17:22

Georg: ten plech tam nemusí být, zvlášť pokud chce tu pistoli používat i při nějaké akčnější soutěži kdy není čas dolovat zásobníky ze šachty a je lepší když samy vypadnou.

Patrik
moderátor

Příspěvek#8 » úte 2. črc 2013, 17:26

Citace ze pramene CZUB:
Tento prvek pomáhá vojákům zabránit vytrácení nebo poškození zásobníků na bitevním poli. Tuto pružinu lze z pistole CZ75 demontovat a umožnit volné vypadnutí zásobníku, aby mohl střelec zbraň rychle přebít a pokračovat ve střelbě pouze s minimální prodlevou.

Georg

Příspěvek#9 » úte 2. črc 2013, 20:45

Patriku: opět se v něčem názorově lišíme ( :D ), ale v poho. Od toho je to diskuzní fórum. Zdůvodním tu můj názor, proč ten plech (brzdu zásobníku) tam nechat:
Když jsem si pořídil svou CZ 75B pro závody IPSC jako amatér, jedna z věcí co mne napadla pro lepší (rychlejší) vytahování zásobníků byla právě odstranění toho plechu. Pochlubil jsem se tím i svému "učiteli" (osoba, která mě zasvěcovala do základů IPSC a přebíjení - dnes již střílí v seniorech a občas zajede i do zahraničí, takže jeho zkušenosti jsou bohaté ;) ). Ten mi "vynadal", přičemž plech jsem tam zase vrátil. Narovnaný, aby nebrzdil vypadávání zásobníku, ale byl zpět. A to ze dvou důvodů - 1) při rychlém zasouvání zásobníku při přebíjení se zásobník neseká (nezadrhává) o bicí pružinu, ale pěkně klouže po tom plechu - brzdě zásobníku a za 2) menší náchylnost ke znečištění.
Schválně si zkus tu brzdu vyndat a rychle přebíjet a pak ji tam vrať. Podle mého tam ta brzda má své opodstatnění. Ať už v origo tvaru, nebo narovnaný jak prvňáček v lavici, ale rozhodně si myslím, že tam patří. Je sice fakt, že gdyž se ta brzda (ten plech) vyndá ven, na střelbu samotnou to vliv nemá, ale ....
---------------------------------------------------------
Patriku, tímto vyjadřuji svůj názor a v žádném případě se s tebou nemíním přít :D , ale to ty určo víš ;)

Patrik
moderátor

Příspěvek#10 » úte 2. črc 2013, 21:30

Já se nehádám :mrgreen: pouze cituji CZUB. Například v takovém CZ TS ten plech je, ale má jiný tvar a neslouží tam jako brzda zásobníku.

fixfokus

Příspěvek#11 » stř 3. črc 2013, 07:37

OK, možná jsme se už moc vzdálili od původního tématu. Počkám s tím na sraz, tam vyzkouším pokud možno víc zásobníků, pak to můžeme rozebrat a narovnat ten plech, případně ho časem nahradit jiným, který by nepružil.
Dík všem za rady 8-)

Georg

Příspěvek#12 » stř 3. črc 2013, 09:43

Tak jak píšeš, nejlepší je se vydat cestou nejmenšího odporu - povyzkoušet co nejvíc jiných zásobníků. A čím víc, tím líp :D

nico

Příspěvek#13 » stř 3. črc 2013, 10:18

Sundej zaver a podivej se sezhora, jestli neuvidis, kde zasobnik pri vytahovani drhne. Obcas to dela jeho zadni horni cast, kterou je treba sklepnout.

Patrik
moderátor

Příspěvek#14 » stř 3. črc 2013, 10:48

Nico je zřejmě nejblíž pravdě.

FouET

Příspěvek#15 » čtv 28. lis 2013, 13:42

Ahoj. Jak mám tu plochou pružinu brzdy zásobníku vyndat? Ten spodní kolík je volný, ale horní drží pevně.

Zpět na