CZ75 - zásobník ve zbrani "drhne"
- fixfokus
Příspěvek#1 » úte 2. črc 2013, 07:59
Prosím o radu. Koupil jsem CZ 75 z druhé ruky se 2 zásobníky a jeden z nich při vyndavání ze zbraně drhne a nevyjede, musí se vytáhnout ručně. Ten druhý povyjede asi o 1 cm a vytáhnout jde hladce, bez drhnutí, takže ve zbrani asi chyba nebude. Povrch "drhnoucího" zásobníku je hladký, bez vrypů nebo otlučení nebo čehokoli, co by nějak vadilo.
Zatím jsem zkusil jenom sundat střenky a narovnat ten plech, co brzdí zásobník, ale to nepomohlo. Poradí někdo nějakou fintu, než vyhodím prachy za nový zásobník?
Zatím jsem zkusil jenom sundat střenky a narovnat ten plech, co brzdí zásobník, ale to nepomohlo. Poradí někdo nějakou fintu, než vyhodím prachy za nový zásobník?
- Georg
Příspěvek#4 » úte 2. črc 2013, 11:40
Ne že bych vám chtěl do toho nějak kecat, ale vyzkoušet to bez toho plechu budiž, ale doporučil bych jej tam pak vrátit. Byť třeba narovnaný, ale rozhodně bych se jej nezbavoval. Spíš bych doporučil daný zásobník obarvit jakoukoliv stírací barvou (čím tenší vrstva, tím lepší) a zkoušet ho tam zasunovat a vysunovat. V místě setření barvy by se mělo ukázat, kde to drhne. Možná zjistíš, že pokud takto drhnou všechny zásobníky (a čím víc jich vyzkoušíš, tím líp), může být problém v záchytu zásobníku.
P.S. nepovažuji se za odborníka, já sám jsem takový problém nikdy neměl (a to jsem používal cca 8 zásobníků, které mám do dnes). Jen jsem chtěl poradit.
......
Až po napsání příspěvku jsem si všiml (
) že se jedná o jeden konkrétní zásobník. Ale ta rada s tou barvou je jinak platná. Jinak zásobník pořádně prohlédnou, zda není někde nějak zmáčklý, což by na první pohled nemuselo být vidět.
P.S. nepovažuji se za odborníka, já sám jsem takový problém nikdy neměl (a to jsem používal cca 8 zásobníků, které mám do dnes). Jen jsem chtěl poradit.
......
Až po napsání příspěvku jsem si všiml (

- fixfokus
- Patrik
- Patrik
Příspěvek#8 » úte 2. črc 2013, 17:26
Citace ze pramene CZUB:
Tento prvek pomáhá vojákům zabránit vytrácení nebo poškození zásobníků na bitevním poli. Tuto pružinu lze z pistole CZ75 demontovat a umožnit volné vypadnutí zásobníku, aby mohl střelec zbraň rychle přebít a pokračovat ve střelbě pouze s minimální prodlevou.
Tento prvek pomáhá vojákům zabránit vytrácení nebo poškození zásobníků na bitevním poli. Tuto pružinu lze z pistole CZ75 demontovat a umožnit volné vypadnutí zásobníku, aby mohl střelec zbraň rychle přebít a pokračovat ve střelbě pouze s minimální prodlevou.
- Georg
Příspěvek#9 » úte 2. črc 2013, 20:45
Patriku: opět se v něčem názorově lišíme (
), ale v poho. Od toho je to diskuzní fórum. Zdůvodním tu můj názor, proč ten plech (brzdu zásobníku) tam nechat:
Když jsem si pořídil svou CZ 75B pro závody IPSC jako amatér, jedna z věcí co mne napadla pro lepší (rychlejší) vytahování zásobníků byla právě odstranění toho plechu. Pochlubil jsem se tím i svému "učiteli" (osoba, která mě zasvěcovala do základů IPSC a přebíjení - dnes již střílí v seniorech a občas zajede i do zahraničí, takže jeho zkušenosti jsou bohaté
). Ten mi "vynadal", přičemž plech jsem tam zase vrátil. Narovnaný, aby nebrzdil vypadávání zásobníku, ale byl zpět. A to ze dvou důvodů - 1) při rychlém zasouvání zásobníku při přebíjení se zásobník neseká (nezadrhává) o bicí pružinu, ale pěkně klouže po tom plechu - brzdě zásobníku a za 2) menší náchylnost ke znečištění.
Schválně si zkus tu brzdu vyndat a rychle přebíjet a pak ji tam vrať. Podle mého tam ta brzda má své opodstatnění. Ať už v origo tvaru, nebo narovnaný jak prvňáček v lavici, ale rozhodně si myslím, že tam patří. Je sice fakt, že gdyž se ta brzda (ten plech) vyndá ven, na střelbu samotnou to vliv nemá, ale ....
---------------------------------------------------------
Patriku, tímto vyjadřuji svůj názor a v žádném případě se s tebou nemíním přít
, ale to ty určo víš 

Když jsem si pořídil svou CZ 75B pro závody IPSC jako amatér, jedna z věcí co mne napadla pro lepší (rychlejší) vytahování zásobníků byla právě odstranění toho plechu. Pochlubil jsem se tím i svému "učiteli" (osoba, která mě zasvěcovala do základů IPSC a přebíjení - dnes již střílí v seniorech a občas zajede i do zahraničí, takže jeho zkušenosti jsou bohaté

Schválně si zkus tu brzdu vyndat a rychle přebíjet a pak ji tam vrať. Podle mého tam ta brzda má své opodstatnění. Ať už v origo tvaru, nebo narovnaný jak prvňáček v lavici, ale rozhodně si myslím, že tam patří. Je sice fakt, že gdyž se ta brzda (ten plech) vyndá ven, na střelbu samotnou to vliv nemá, ale ....
---------------------------------------------------------
Patriku, tímto vyjadřuji svůj názor a v žádném případě se s tebou nemíním přít

- fixfokus
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony