CZ 83 z druhé ruky

Artifex

Příspěvek#106 » čtv 27. pro 2012, 09:20

bude to naprosto stejně jednoznačné, každý vývrt zanechává nějakou specifickou stopu, navíc už na první pohled bude jasné, že to bylo z vz.82.

JOHAN

Příspěvek#107 » úte 5. úno 2013, 16:54

Jen pro inspiraci-drobná úprava levé střenky.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#108 » pon 18. bře 2013, 11:28

Tak se mi kamarádi dneska konečně povedlo si zastřílet ze své 83ky. Nebýt toho že mi každou chvíli padal terč , protože to mají na té střelnici blbě vymyšlené tak první pocit naprosto úžasný.Pistole se mi drží moc pěkně a na to že je nevím z kolikáté ruky tak chodí naprosto perfektně.Žádné zádržky ani nic podobného po vystřelení posledního náboje zůstane závěr v zadní poloze a ze 40 ran mě ulítli 3 do spodní části terče v bílém poli jinak všechno v černém soustřel do 10 cm.Jak jsem poznal pistole je přesná jen ten článek mezi zemí a pistolí se musí víc učit.Opravdu nelituji že jsem si jí vybral. :lol:

JOHAN

Příspěvek#109 » ned 4. srp 2013, 16:43

Nevíte někdo jestli se dá někde sehnat rychlonabíječ na tři a osmu?
V ráži 7,65.
Rozměry zásobníku by měly být stejné s devítkou,nebo se pletu?

JOHAN

Příspěvek#110 » čtv 22. srp 2013, 18:09

Nikdo neví???

roman29

Příspěvek#111 » čtv 6. úno 2014, 22:21

CZ 82/83 ako prva zbran nieje zla volba.. Nie je dokonala ale ani zla. Po uprave pazby leukoplastom a gumou sa vyborne drzi a nosi skryte//neskryte. Z praxe v PZ vyplyva akutna potreba zdokonalovania sa v strelbe a v pevnej opore zakona. Vsetko ostatne je vec vkusu a potreby.
ps: isiel .om po pachatelovi co zarezal svojho kamosa, pistol som ani nevytiahol, radsej som sa spoliehal na svoju sikovnost a tonfu. Podarilo sa...

CZ 82, CZ 75 D Compakt

tomin

Příspěvek#112 » ned 2. bře 2014, 20:21

CZ 83,je má první zbran.Rok výroby 1985,v.č.007485.Do dnešky vystřeleno cca 1000ks mnou.naprosto bez zadržky nebo jakehokoli problému!Nemohu než chválit.Přesnost na 25m ideální,vše v terčí a většina v černém.Na 15 m neni co řešit.Takže doporučuji všem na začatek a nakonec i na pořád.Taky jsem zkoušel co náboj 7.65br prostřelí tak at mi nikdo netvrdí že je slabý.Takže tak.

Milan100

Příspěvek#113 » stř 4. čer 2014, 19:51

Tak jsem se stal majitelem CZ 83 9br. Je to má třetí zbraň a ještě jsem si z ní ani nestřelil. V pondělí ji pojedu přihlásit a musím koupit střelivo, to je asi to nejméně veselé - cena. Stála jen 1400 a vypadá že je to málo střílená uloženka. Spíše zaprášená až trochu té povrchové rzi v hlavni, to mě trochu vyděsilo, ale stále čistím a mažu a už to vypadá velmi dobře. Čerpal jsem informace z tohoto fóra co kontrolovat a taky rozborku zbraně. Přesto bych se chtěl ještě na něco zeptat. Zásobník který byl ve zbrani nevypadá jako 9mm Br, na fotce se silnějším dnem(ten druhý 9mm Br jsem dokupoval nebyl součástí prodeje). Ale měřil jsem vršek a je asi násilím roztažen ? na nějakých 8,5mm pro 9mm náboj. Přitom dle vzhledu by se spíše mělo jednat o 7,65mm Br a nebo se pletu ? Může to fungovat ? Počítám že si vystřelím nejdříve tak za 10 dnů. Aještě jeden dotaz vytahovač se tak trochu vaklá, díval jsem se na sestavový plán zbraně a vzhledem k tomu že ho drží jeden čep a je v takovém osazení asi je to možné, já jen že u CZ 75 se ani nehne. Je to v pořádku ?
IMG_0001_1.jpg

Milan100

Příspěvek#114 » stř 4. čer 2014, 20:05

Tak jsem to špatně napsal vaklá se vyhazovač, ne vytahovač.

Ikewoo

Příspěvek#115 » stř 4. čer 2014, 22:16

Vyhazovač se občas vaklá, na CZ83, na levnějších 1911, na Makarovu je to jeden konec záchytu závěru, takže se pohybuje jaksi cíleně... ničemu to nevadí. Ale záleží na velikosti vaklu a jestli ti nevylézá třeba čep.

Jinak k té tvoj zbrani - mi osobně přijde takové trochu přeplácaná... samá hrana, samá páčka :D Ale hlavně, aby se líbila tobě ;) a dobře střílela. Zásobník zkuš nasucho projet celý, pokud bude fungovat, neřešil bych...

Milan100

Příspěvek#116 » čtv 5. čer 2014, 05:23

Díky za odpověď. Mě se líbí i když s kulatým lučíkem se mi líbí víc. Při nákupu rozhodoval stav zbraně a cena. U Brymových mají velký výběr kousků s kulatým lučíkem, ale za poměrně staré a viditelně opotřebené kusy chtějí 2600-3600kč. Tahle je koupena jinde, r.v.97, povrchovka naprosto perfektní a nevypadá moc střílená, za cenu 1400kč mi dělá velkou radost a přežiju i ty hrany. Teď už zbývá jen si zastřílet. Chod spouště je opravdu "sametově dlouhý", drží se perfektně, tak ještě aby to pěkně lítalo a bez problémů vyhazovalo a není co řešit.

Milan100

Příspěvek#117 » úte 10. čer 2014, 05:18

Tak jsem ji byl včera byl přihlásit na PČR a zrovna jsem koupil 100 nábojů. Večer jsem zkusil oba zásobníky a opravdu ten který má drážku po celé délce je na 7.65mm br a je násilím roztažen (na vršku jsou patrné stopy po kleštičkách) pro 9mm br. Dostal jsem do něj jen 8 ks a po chvíli zápolení i 9-tý náboj. Na sucho podával vcelku dobře až u posledního náboje to nějak nezafungovalo. Ale může to být i mnou, možná nebylo natažení dost razantní a závěr jsem možná přibrzdil rukou. To se číze moc nelíbí. Při opakování už se to nestalo. Razantnější natažení a vypuštění bez brždění závěru zajistilo lepší vyhození a přebití. Dokonce lítaly okénkem tak pěkně až se mi jeden náboj zatoulal pod prkna verandy. Musel jsem jedno prkno odšroubovat a náboj vysvobodit. Ten druhý zásobník který je 9mm br fungoval bez problémů a 12 nábojů jsem do něj dostal. V neděli, pokud mi do toho něco nevleze bych to vyzkoušel i na střelnici. Nabídnout k výměně zásobník který nějaky "kutil" upravoval nelze, tak si ho asi budu muset nechat. Po zkušenosti s ostrou střelbou se rozhodnu jestli budu shánět další zásobník a nebo ho i přes značné komplikace a možnou nedůvěru v podání náboje nechám jako záložní zásobník pro mířenku. Ale asi ne pro nošení.

Milan100

Příspěvek#118 » sob 14. čer 2014, 20:24

Asi už toho o CZ 83 bylo napsáno dost a tak nevím jestli se vám bude chtít to ještě stále řešit.
Moc živo (množství příspěvků tu není).
Zeptám se majitelů CZ82/83
- nosíte ji, nebo tráví nejvíce času v trezoru ?
- pokud nosíte, jak, i s nábojem v komoře ?
- nějaká zkušenost s náhodným výstřelem - třeba po pádu zbraně ?
- asi to není jediná zbraň ve vašem trezoru vzhledem k ceně střeliva
Sice to sem nepatří ale jsou i jiné zbraně které mají běžně problém s nechtěným výstřelem, nebo pádovou bezpečností, nebo je to jen naše ryze česká specialita ?
Myslím spíše konstrukčně starší zbraně ty moderní služební nebo obrané už těmito nedostatky netrpí(předpokládám). Také si myslím že CZ 83 je dobrá zbraň jen je lepší znát i její slabší stránky. I CZ 75 mám bez B, i když to nebyl můj původní záměr.

Artifex

Příspěvek#119 » ned 15. čer 2014, 22:34

-Nosím 82
-S nábojem v komoře, kohout vpředu
-Ne, se zbraněma netřískám
-Ne, není jediná.
-Ne, pádové nebezpečnosti se nebojím

Milan100

Příspěvek#120 » úte 17. čer 2014, 05:06

OK Artifex. Ani já se zbraněmi nemlátím a neházím je po zemi.
Vyzkoušel jsem jí na střelnici a funguje bez problémů i ten "roztažený" zásobník 7,65 podává bez chyb. Takže jen ten mezičlánek, tedy já, má co zlepšovat.

Zpět na