ALFA - první zbraň - údržba atd
- mobil-man
- otta
-
KubaDostal - Příspěvky: 203
- KubaDostal
Příspěvek#139 » pon 19. lis 2012, 12:33
Me se to stalo taky, koupil jsem zbran z druhe ruky, lezela nejaky cas v trezoru a pri prvnim cisteni jsem tohle videl taky. Na hadre byl videt oranzovo hnedy povlak, ale od te doby nic. Strilim/cistim cca 1x za tyden a nepozoruju ze by se to opakoval. Budu to hlidat a dam vedet.
- vlno
Příspěvek#141 » sob 26. led 2013, 22:37
Po čase zdravím všechny majitele Alfy
Čistím po střílení a myslel jsem, že hlaveň mám docela čistou, došel mi Konkor 101, tak jsem koupil Gun Remedy a docela jsem koukal, co za černotu jsem z toho vyšťoural
. Ten Remedy je úplně něco jiného, krásně to čistí asi to lepší rozpouští karbon a po zaschnutí je to krásně namazaný, povrch taky nádhera, závěr je takovej pěkně oživenej a není to mastný od oleje. Nesmí se to ale setřít, ale nechat uschnou, jo a pistolka krásně voní
.
Chtěl jsem se zeptat, jestli jste někdo už kupoval ten mezikroužek do závěru u verze s rozšířenou hlavní, protože se mě zdá takovej okousanej na okraji, asi od vratný pružiny, jak se stím střílí. Taky se mě stalo, že jsem to málem ztratil při čištění, spadlo ze stolu a zakoulelo se to...
S alfou zatím spokojenost, vše funguje jak má, pořád se mi líbí, ale už pokukuju po nějakém přírůstku do rodinky

Čistím po střílení a myslel jsem, že hlaveň mám docela čistou, došel mi Konkor 101, tak jsem koupil Gun Remedy a docela jsem koukal, co za černotu jsem z toho vyšťoural

Chtěl jsem se zeptat, jestli jste někdo už kupoval ten mezikroužek do závěru u verze s rozšířenou hlavní, protože se mě zdá takovej okousanej na okraji, asi od vratný pružiny, jak se stím střílí. Taky se mě stalo, že jsem to málem ztratil při čištění, spadlo ze stolu a zakoulelo se to...

S alfou zatím spokojenost, vše funguje jak má, pořád se mi líbí, ale už pokukuju po nějakém přírůstku do rodinky

- lester555
Příspěvek#142 » pon 28. led 2013, 23:19
No to mi povídej, při čištění jsem taky ztratil ten kroužek a dost jsem se orosil, než mi při balení vypadl z hadru
Ale co se týče kroužku samotného, tak někdy nejde nacpat zpátky, ani při důkladném promazání jeho i místa pro vklouznutí, a někdy naopak zase nejde vyndat, a tou tyčkou ho musim doslova vyrazit, to se mi nezdá uplně ok...

Ale co se týče kroužku samotného, tak někdy nejde nacpat zpátky, ani při důkladném promazání jeho i místa pro vklouznutí, a někdy naopak zase nejde vyndat, a tou tyčkou ho musim doslova vyrazit, to se mi nezdá uplně ok...
- vlno
- tokin
- lester555
Příspěvek#145 » stř 30. led 2013, 07:14
Je to kroužek pod hlavní, který drží pružinu a projíždím jím ta tyčka v pružině. Ztratit nejde, resp. jde, ale zbraň jaksi ztratí funkčnost
, je jen u varianty Police s rozšířenou hlavní.
http://www.alfa-proj.cz/picture/Clanky- ... POLICE.pdf
je tam fotka rozebraný zbraně, ten kroužek je to, co je na pružině... ale teď tak koukám, že ten můj vypadá jinak, je to vážně spíš kroužek, oni to maj takovej váleček

http://www.alfa-proj.cz/picture/Clanky- ... POLICE.pdf
je tam fotka rozebraný zbraně, ten kroužek je to, co je na pružině... ale teď tak koukám, že ten můj vypadá jinak, je to vážně spíš kroužek, oni to maj takovej váleček
- Valda83
Příspěvek#147 » stř 20. úno 2013, 17:14
Cau vsem,
tak je to tu. Vyber prvni zbrane. Na zacatek chci jen rict ze chci novou. Ale otazkou je spravna volba. Strilel jsem z Waltera, CZ, Glock. Moje porovnani: Waltera NE! CZ dobra mimo DUTY. Glock vyhrava. Ten Glock me prekvapil provedenim, spousti. Zaroven me zaskocil tou pojistkou na spousti, s te moc nadsen nejsem a jinak nema vubec nic
nechci vyhodit 20 tacu a pak byt sklamanej. Snazim se chodit osahavat, skemrat, pujcovat atd. Spis me tu jde o nasati nejakych poznatku, referenci pro dalsi osahavani
casu je jeste dost na vyber 
tak je to tu. Vyber prvni zbrane. Na zacatek chci jen rict ze chci novou. Ale otazkou je spravna volba. Strilel jsem z Waltera, CZ, Glock. Moje porovnani: Waltera NE! CZ dobra mimo DUTY. Glock vyhrava. Ten Glock me prekvapil provedenim, spousti. Zaroven me zaskocil tou pojistkou na spousti, s te moc nadsen nejsem a jinak nema vubec nic

- Hilly
Příspěvek#148 » čtv 21. úno 2013, 09:20
to Valda83: Chceš zbraň nosit pro obranu nebo jen střílet sportovně? Je ti příjemnější držet v ruce plast a nebo kov? Ráži máš ujasněnou? Vlastním CZ75 Compact, kterou mám pro nošení ... dále vlastním GLOCK 17, kterou mám jen na střelbu zábavně či sportovně. Ta váha oproti CZ75 Compactu je nehorázná a tím možná GLOCKa vyvětrám i při nošení pro obranu. Obojí mám 9mm Luger jelikož je to střelba za pár korun ....
- Valda83
Příspěvek#149 » čtv 21. úno 2013, 09:48
To Hilly:
No jelikoz vim, ze nejsem dobry strelec a je se jeste hodne co ucit, tak zatim jen hobby strelba, pak mozna nejaka sportovni a pak az to noseni
skupinu E jsem si udelal i proto, abych nemusel tahat kufrik, nebo batoh atd. kdyz jdu na strelnici. A kdyz jsme u toho noseni tak ten compact je za pasem znatelne poznat vahove, kdyz beru ze je plnej. Co se tyce plast, kov nemam v tom vyhrady.
Kdyz jsme u tech Lugeru, prebijis si?
No jelikoz vim, ze nejsem dobry strelec a je se jeste hodne co ucit, tak zatim jen hobby strelba, pak mozna nejaka sportovni a pak az to noseni

Kdyz jsme u tech Lugeru, prebijis si?
- Carloss
Příspěvek#150 » čtv 21. úno 2013, 10:00
Když jsme u toho jestli plast či kov, nedá mi to se nezeptat, jelikož snad nejsem úplná truPka, tak s velkokapacitním zásobníkem podíl hmotnosti střeliva u plasťáků je výrazně větší. Tedy rozdíl hmotnosti plné a prázdné pistole je výrazně vyšší, než u železa, kde se podíl hmotnosti přesouvá na zbraň, tedy rozdíl hmotnosti plné a prázdné zbraně není tak velký. Dle mého selského rozumu by to mělo mít poměrně podstatný vliv na kvalitu střelby s plnou/prázdnou (první/poslední náboj) zbraní.
Tedy otázka zní: Je to i reálně znatelné?
Tedy otázka zní: Je to i reálně znatelné?
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí