CZ Shadow 2 Compact
- Toga
Příspěvek#226 » pát 25. dub 2025, 20:16
S2C mám skoro na den rok a cca 3500 ran. Chtěl jsem sportovní zbraň v nositelném těle. Něco jako 80% Staccato či Bull za 30% ceny.
To mi plní, v mých rukou sedí skvěle a rád ji i nosím. Ale jen tak hodinu dvě v lese, na celodenní nošení to není, hlavně váhou. Podrobně sleduju recenze Carry a dohromady jsem vlastně rád, ze před rokem ta možnost nebyla. Asi bych se nechal zlákat, ale blokace musí trochu změnit charakter spouště. Odblokuje se při namáčknutí, takže takeup bude asi delší a mírně těžší. Vliv dekokeru na spoušť neznám, ale zřejmě by mi překážel v úchopu. Palec si odkládám na pojistku. Navíc pistoli rozšiřuje. Celkově je S2C mazel na střelnici, ale na dlouhé nošení je těžká a široká. Na celodenní EDC jsem si pořídil malého Canika.

- Fidoczech
- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#228 » sob 26. dub 2025, 06:44
V podstatě to je nástupce kompaktu s klasickým spoušťákem, nikoliv omegou - proto je tam jiné tlačítko dekokeru, stejné jako bylo na CZ75D Compact. Výhodou bude oboustranné táhlo spouště, oproti jednostrannému u omegy.
Chod spouště bude náhodný, u každé zbraně jiný, protože to je CZ s nahodilou úrovní kvality běžné. Bohužel.
Pro Togu: S2C není imho zbraň na každodenní nošení. Vím, že marketing CZUB ji takhle tlačil a chlapcům v Opletalce jsem k tomu řekl svoje. Problém není váha, s plným šuplíkem je do kila, ale v absenci blokace úderníku. Tohle nechci nosit nadrcnuté nad pytlíkem.
A obecnějí: je hezké, že nás Moravské Slovácko zásobuje archetypálními zbraněmi v moderním looku, ale vývoj jde fakt jiným směrem. Svoje zákazníky si to najde, stejně jako Nocturno, ale časem se toho stejně buďto zbaví, nebo to nechají ležet v trezoru a půjdou do polymeru. Taky mám P01, taky jsem ji rád nosil, ale na drilly už ani náhodou a na nošení raději sáhnu po G43/19/32.
Chod spouště bude náhodný, u každé zbraně jiný, protože to je CZ s nahodilou úrovní kvality běžné. Bohužel.
Pro Togu: S2C není imho zbraň na každodenní nošení. Vím, že marketing CZUB ji takhle tlačil a chlapcům v Opletalce jsem k tomu řekl svoje. Problém není váha, s plným šuplíkem je do kila, ale v absenci blokace úderníku. Tohle nechci nosit nadrcnuté nad pytlíkem.
A obecnějí: je hezké, že nás Moravské Slovácko zásobuje archetypálními zbraněmi v moderním looku, ale vývoj jde fakt jiným směrem. Svoje zákazníky si to najde, stejně jako Nocturno, ale časem se toho stejně buďto zbaví, nebo to nechají ležet v trezoru a půjdou do polymeru. Taky mám P01, taky jsem ji rád nosil, ale na drilly už ani náhodou a na nošení raději sáhnu po G43/19/32.
- MRBLUE
Příspěvek#229 » sob 26. dub 2025, 08:39
Ak je niekto jelito tak si ustreli ptaka aj s pistolou s dvomi blokaciami a troma poistkami. Paradoxne co poznam pripady sebapostrelenia tak to bolo 4x Glockom a 1x CZ82.Ale hlavne to bolo sposobene nespravnou manipulaciou ci vybavou a nie abesnciou blokacie ci poistky.
A koncept CZ75 je rovnako na odpis ako 1911. Cize nie je na odpis.
A koncept CZ75 je rovnako na odpis ako 1911. Cize nie je na odpis.
- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#234 » ned 27. dub 2025, 05:23
Spousta věcí se dobře prodává, to na skutečnosti, že SF pistole dominují trhu služebních zbraní, nic nemění. Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést spory, ale to je tak všechno, co můžeme.
Taky mám kohoutovou zbraň a mám ji rád. Koupil jsem ji proto, že se mi líbí a to je relevantní nákupní argument. Nicméně vím, že má svoje limity a na drilly ji už nenosím. Tam, kde Glock spolehlivě funguje dva dny v kuse, je P01 za pět hodin nepoužitelná díky zanesení všudypřítomným prachem.
Taky mám kohoutovou zbraň a mám ji rád. Koupil jsem ji proto, že se mi líbí a to je relevantní nákupní argument. Nicméně vím, že má svoje limity a na drilly ji už nenosím. Tam, kde Glock spolehlivě funguje dva dny v kuse, je P01 za pět hodin nepoužitelná díky zanesení všudypřítomným prachem.
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1346
- Jarda.Jezek
Příspěvek#236 » pon 28. dub 2025, 19:13
Měl jsem dnes v ruce v Opletalce S2Ca a musím říct, že mi to stačilo nasucho. Určitě to střílet bude, takže zkoušet netřeba, ale vzít starý BD mechanismus a nahrubo ho strčit do nové pistole mi nepřišlo příliš pozitivní. Chování spouště je na hony vzdálené tomu, co bych od nového modelu čekal.
Takže zatím děkuji, uvidíme příště, protože pro mě tudy cesta nevede.
Takže zatím děkuji, uvidíme příště, protože pro mě tudy cesta nevede.
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1346
- Jarda.Jezek
Příspěvek#238 » pon 28. dub 2025, 20:06
Cz75d compact PČR mám od roku 2000. Tehdy to bylo fajn. S2Ca je stejná zbraň jen v novějším kabátě. I S2C má mnohem lepší chod.
Výrobce jednoduše vyslyšel nářky o chybějící blokaci a vypouštění kohoutu, k tomu přidal rmsc co-witnesses lůžko a hotovo.
Někdo si to určitě koupí, ale já, jestli vůbec něco, tak maximálně S2T6.
Výrobce jednoduše vyslyšel nářky o chybějící blokaci a vypouštění kohoutu, k tomu přidal rmsc co-witnesses lůžko a hotovo.
Někdo si to určitě koupí, ale já, jestli vůbec něco, tak maximálně S2T6.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí