CZ Shadow 2 Compact
- JYbour
- Letec 12
Příspěvek#213 » čtv 12. zář 2024, 16:27
JYbour: V reálu to nebude zas tak hrozné
. Pokud bude střílet často a sem tam si vyzkouší i jinou než tu svou, tak se trefí se vším. Dobrého střelce dělá trénink a zkušenosti a nevidím problém upírat si radost z první zbraně obavou, že ze strikerů netrefí ani stodolu
.

- Střelec
- Toga
Příspěvek#215 » sob 14. zář 2024, 23:13
Dnes sem prakticky vyzkoušel, zda i s Glockem trefím stodolu. Půjčil jsem si G43X a... trefil jsem.
Po několika málo ranách jsem si na spoušť zvykl a zásahy pak byly podobné jako u mé S2C. Jen mě vic bolel prst z té pojistky na spoušti. Zase je ale zbraň lehčí a lépe nositelná.
Nováčkům tedy můžu z vlastní zkušenosti poradit: Kupte si na začátek nejlepší pistoli, kterou vám rozpočet dovolí. Kupujete si s ní dovednost, které nakonec tréninkem stejně dosáhnete. Zkušeným střelcům už lepší pistole tolik nepomůže, ale začátečníkům ano. Bude vás víc bavit, budete vic trénovat, budete se rychleji zlepšovat a po 3 tis. ranách už pak bude jedno s čím střílíte.

Nováčkům tedy můžu z vlastní zkušenosti poradit: Kupte si na začátek nejlepší pistoli, kterou vám rozpočet dovolí. Kupujete si s ní dovednost, které nakonec tréninkem stejně dosáhnete. Zkušeným střelcům už lepší pistole tolik nepomůže, ale začátečníkům ano. Bude vás víc bavit, budete vic trénovat, budete se rychleji zlepšovat a po 3 tis. ranách už pak bude jedno s čím střílíte.
- JYbour
Příspěvek#216 » čtv 24. dub 2025, 16:32
Tak ke tady novinka, Shadow 2 CARRY, aneb compact s vypouštěním kladiva a blokací úderníku. Kdybych měl doma Compact, tak bych asi teď nadával, tahle novinka se mně líbí, perfektní univerzálnost. Ale nemám odvahu ji koupit, za poslední 3 roky mám 3 jejich výrobky a nic z toho není na 100% funkční nebo kvalitní.
- Sobiho
Příspěvek#218 » pát 25. dub 2025, 06:40
Tak popravdě podniky přibližného strojírenství a jejich čepy jsou legenda, stejně jako Bren... Jinak ta Carry verze by byla TOP, ale před mnoha x lety, protože dnes kladivo na EDC je podle mne archaismus. Alespoň že už to má blokaci. Ale každé zboží má svého kupce...
- Letec 12
- MRBLUE
Příspěvek#221 » pát 25. dub 2025, 09:04
Ak vela strielas tak cena zbrane nie je az tak podstatna, ak zbran splna tvoje poziadavky. Ja osobne ak by som sa rozhodol pre malu S2 tak tu klasicku verziu s manualnou poistkou. Tam by som si dal este sirsi hmatnik minimalne na lavej strane. Pokladam si palec pri strelbe na poistku. Vypustanie tiez povazujem za zbytocne, ukladam kohut manualne. Blokaciu tiez u tohoto konceptu nepovazujem za potrebnu. Nehadzem buchacku z helikoptery na beton a blokaciu povazujem za kurvitko co zhorsuje charakter spuste. Ale ak to CZ vyraba, asi to trh ziada.
- Úderník
Příspěvek#222 » pát 25. dub 2025, 09:32
Kompakt obecně se mi moc líbí krásně se mi drží, moc příjemně se mi z něj a Shadow 2 obecně, střílí. Jen.. mám dlouhý prsty a ohnout ukazováček do lučíku je pro mě krkolomné. A zase dávat širší střenky by mi ubralo na kompaktnosti i na kráse
Tak asi nic pro mě na EDC.
Porovnával jsem to se svým PDP, které je na mé prsty ideální a přitom ten lučík končí stejně daleko od hřbetu, ale to PDP je zkrátka bachratější. Dělá mi to plus mínus půl článku ukazováku. :/

Porovnával jsem to se svým PDP, které je na mé prsty ideální a přitom ten lučík končí stejně daleko od hřbetu, ale to PDP je zkrátka bachratější. Dělá mi to plus mínus půl článku ukazováku. :/
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1346
- Jarda.Jezek
Příspěvek#223 » pát 25. dub 2025, 18:58
Dlouhé prsty potřebují vycpat pažbu skoro u každé pistole. Dělají se úzké, aby je i tlouštíci vměstnali mezi buřtíky a ještě dosáhli na spoušť.
Skvělé jsou pistole s posuvným jazýčkem spouště, jako třeba Arma Zeka nebo CZ Shadow 2 Target, ty jdou dlouhým prstům přizpůsobit lépe.
Ostatní jen hřbety, střenkami a návleky, omotávkami. Závodního Canika mám povlečeného seřízlou gumou na Tauruse g2c z Číny a na Zeku vyvíjím vlastní celogrip. Někde tu budou starší fotky obojího...
Na čízy je naštěstí dost střenek, například lok grips palm swell grid lok jsou pro S2 fajn i na tenké dlouhé prsty nebo třeba KMR taky dělá pěkně tvarované výplně dlaní. Standardní uherskobrodské gumové střenky také hodně pomůžou.
Skvělé jsou pistole s posuvným jazýčkem spouště, jako třeba Arma Zeka nebo CZ Shadow 2 Target, ty jdou dlouhým prstům přizpůsobit lépe.
Ostatní jen hřbety, střenkami a návleky, omotávkami. Závodního Canika mám povlečeného seřízlou gumou na Tauruse g2c z Číny a na Zeku vyvíjím vlastní celogrip. Někde tu budou starší fotky obojího...
Na čízy je naštěstí dost střenek, například lok grips palm swell grid lok jsou pro S2 fajn i na tenké dlouhé prsty nebo třeba KMR taky dělá pěkně tvarované výplně dlaní. Standardní uherskobrodské gumové střenky také hodně pomůžou.
- Murphy
Příspěvek#224 » pát 25. dub 2025, 19:04
Dnes jsem si Carry porovnal s dalsimi v CZUB v Praze.
Obecne mi nesedi rozsirovani strenkami. U G10 na Compactu uz jsem mel pocit jak u kulate nasady od lopaty - jen jsem odhadoval, kde je vpred.
A prekvapila mne tuhost spouste v DA, zejmena u Nocturna, ktery mi prisel skoro srovnatelny s Kevinem.
Ale jinak hezke a byt to Carry o trosku mensi, mozna bych o nem vazne uvazoval
Obecne mi nesedi rozsirovani strenkami. U G10 na Compactu uz jsem mel pocit jak u kulate nasady od lopaty - jen jsem odhadoval, kde je vpred.
A prekvapila mne tuhost spouste v DA, zejmena u Nocturna, ktery mi prisel skoro srovnatelny s Kevinem.
Ale jinak hezke a byt to Carry o trosku mensi, mozna bych o nem vazne uvazoval
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX