ALFA - první zbraň - údržba atd

vlno

Příspěvek#121 » ned 30. zář 2012, 15:00

myslím a i doufám, že zlepšení je jen a jen v rukách, na zbrani nic nepozoruju... :lol: :lol: :lol:

otta

Příspěvek#122 » pon 29. říj 2012, 12:54

Ahoj
Jak se tak dívám tak nám to tady nějak usíná,což je na druhou stranu asi dobře,signalizuje to totiž že naše Alfiny jsou spolehlivé zbraně.Nebo se mýlím?Já sám za sebe musím říct-naprostá spokojenost.Máte někdo nějaké nové poznatky?

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#123 » pon 29. říj 2012, 22:35

Ahoj,

jsem majitelem ALFY iron defender už dva roky, koupil jsem ji novou a mám nastříleno přes 5000. převážně vlastních přebíjenek a bez jediné sebemenší závady či zádržky.Teď akorát budu měnit čep spouště, protože je nějaký volnější a po cca 200 ranách o kousek povyjede (vždy o milimetřík a pak si všimnu až je 2-3 mm venku). Ale to je kosmetika a otázka jednoho mailu do Šumavské a nekolika korun a to doslova.Jinak vše bez vůlí či známek nějakého většího opotřebení. Funkční plochy jsou do sebe v podstatě jen zaleštěny. Mechanismy jdou krásně plynule a hladce. Já osobně a teď mne prosím nikdo nekamenujte (je to soukromý názor) považuju ALFU za kvalitnější a taky hezčí 8-) nežli běžnou produkci CZ.
Když už jsem v tom, to stejné platí o mém revolveru ALFA Steel .357 magnum...

Takže tak :)

mobil-man

Příspěvek#124 » úte 30. říj 2012, 08:45

Ja po roce pouzivani a vystrileni asi 2tis. naboju (20 % SB, 80 % Alsapro) jsem zazil pred nekolika tydny prvni zaseklou nabojnici ve vyhozim okenku. Kousla se tam nastojato a prikladam to tomu, ze jsem zkousel strilet jednou rukou slabe strany.
Opotrebeni, jak pise McFly, pouze olesteni ploch.
Spis me ted zlobi zasobnik, kdyz do nej dam vic jak 10 naboju, tak v nem pri silnejsim pohybu hrka nejaky naboj pravdepodobne o stenu.

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#125 » úte 30. říj 2012, 09:16

Hoj, a jen rachlá či způsobuje i nějaké vady? Když sjou kratší náboje tak při prudším pohybu se lehce pohnou..

mobil-man

Příspěvek#126 » úte 30. říj 2012, 23:05

Jenom rachta, jsou to kratsi SB Subsonic, to jsem zapomnel zminit. Jenze je zajimave, ze do 10 to nedela, muzu s tim hrkat jak chci, ale jakmile nabiju 10 a vic, tak to hrka. Jasny, reknete si, ze to je kratkym nabojem Subsonic.. jenze druhy zasobnik to nedela :mrgreen:

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#127 » stř 31. říj 2012, 10:28

Tak jsi mne donutil to vyzkoušet :D každopádně ano, někde mezi 9-13 náboji to začne při poklepání (poměrně razantním) zásobníkem lehce chrastit. Nicméně bych v tom neviděl nic proti ničemu. Myslím, že sis jen všimnul něčeho co je běžný (narozdíl ode mne) :) Viděl bych to tak že je prostě potřeba větší sloupec nábojů a pak ty někde uprostřed chrastí.. Bejt tebou se tím absolutně netrápím a nesnažil bych se opravovat něco co bez potíží funguje. Ten tvuj druhej nemá třebas jestě tolik zaběhlou pružinu (možná jej používáš méně) a tak má brutálnější přítlak..

mobil-man

Příspěvek#128 » stř 31. říj 2012, 11:01

Vsak ja vim, netrapim se tim, je to jen poznatek meho puntickarskeho vnimani :mrgreen:
S druhym je to presne tak, jak rikas. Je vyrazne mene pouzivany. Kdyz je ve zbrani, tak to slyset prakticky neni, protoze bych s ni musel opravdu hodne hrkat.
Resim to tak, ze nosim plny ;)

vlno

Příspěvek#129 » stř 7. lis 2012, 21:08

ahoj, tam má se svoji alfou prvních 1000 vypuštěnejch včelek :)
střílí jako by šlo vo život..., tak doufám, že to takhle půjde i dál :D
Naposledy jsem zkoušel subsoniky FMJ SB 9g, žádný problém s nabíjením a úžasná přesnost v porovnání s FMJ 7,5g a taky nádherný dírky v terči, pěkně voříznutý, to ty kužolovitý střely :lol:

jo a zásobníky mi vůbec nerachtaj :lol: :lol: :lol:

lester555

Příspěvek#130 » stř 7. lis 2012, 21:21

Tak se taky přidám :D , kvůli práci a škole už jsem delší dobu neměl čas skočit na střelnici, sem tam na zahradě akorát něco vyprášim... (ze vzduchovky, klid :D ), ale naposledy co jsem střílel byla ok, ale spíš zvažuju že bych ji prodal a pořídil něco menšího. Soutěží a ani jiného terčového střílení se neúčastnim a ani nemám čas, a občas když si nesu pistoli s sebou, tak mi trochu překáží, při řízení a tak, a na nějakou řekněme obranu by mi stačil sub compact.

Mimochodem, o téhle události jste slyšeli?
viewtopic.php?f=10&t=2688

Jak týpek v Brodě přepadl banku... Zrovna jsem šel kolem když se tam přetahovali o granát :), pistoli jsem s sebou teda neměl, ale i kdybych ji měl, tak po tom výkřiku "ty vole to je granát" bych stejně ustoupil za auta :)

Každopádně abych nebyl uplně off topic: Zásobníky u alfy budu muset nechat odstát napáskovaný asi ještě dýl, včera jsem zkoušel dát plný zásobník a jen závěrem je proházet, a první dva náboje se zase zasekly při nájezdu do hlavně, zase jen u toho nepoužívánýho zásobníku.

vlno

Příspěvek#131 » pát 9. lis 2012, 19:24

Ahoj, taky se to ve mě pere, že bych potřeboval něco menšího :lol:
Alfu ale zatím neprodám, pořád se mí moc líbí :P
Pokukuju po něčem jako je PPK, Makarov, prostě něco do kapsy u saka :lol:
Taky pořád nevím jestli to nepotřebuju v ráži .22 :) :) :)
Musím si je někde vyzkoušet, zatím to je jen v teoretické rovině :lol:

O jakým cubcompactu uvažuješ - Rami, G26?

lester555

Příspěvek#132 » pát 9. lis 2012, 22:15

U mě je problém, že mám dvě zbraně a abych se držel zákona, musím jednu prodat - pokud se mi nechce ještě kupovat trezor.
G26 se mi líbí, ale narovinu řikám, že necelých 16 tisíc za něj nedám - o tom vypovídá i to, že za novou Alfu jsem dal něco přes 10 a i tak jsem lehce překročil limit. Každopádně, už bych znova nekupoval novou zbraň - z Alfy jsem zatím vystřelil pár set nábojů a kromě dobrého pocitu nové zbraně si myslím, že je to zbytečné, takže teď už bych šel určitě do bazarovky. Nechci odrazovat případné zájemce o novou alfu :D , jenom prostě toho vystřílím tak málo, že by ojetá stačila.
G26 je pěkný, ale v bazaru by cenově níže asi moc nešel, nová Rami je taky za 15k, o CZ92 jsem toho moc nevyčet a spíš negativa, CZ45 nevím jak je s dostupností, resp. nedostupností v bazaru. A např. o ATC v 6,35 jsem zrovna moc chvály neslyšel... A přitom za 1500 taková malá pistolka, jako taková jistota s sebou by byla ideální. Ještě mě napadl nějaký malý revolver do kapsy, ale to už podle situace.
A to ještě soused mi blbne hlavu protože si vyhlídl flobert revolver (taky od Alfy, nemá zbroják), a mě se tak moc líbí to, že může střílet na zahradě :lol:

mobil-man

Příspěvek#133 » pát 9. lis 2012, 23:35

Abych vam rekl pravdu, tak jsem po nekolika tydnech noseni Alfy Police taky uvazoval o tom, ze bych radsi neco mensiho, ale uz jsme si zvykl a nechci se vzdat raze 9mm luger. Do slabsi proste nepujdu, uz z principu. G26 je muj dalsi cil, to nepopiram, ale je to stale pomerne tlusta zbran. Nakonec neni takovy problem nosit semi-kompakt;)
Az se naskytne opravdu neco maleho a uzkeho jako Ruger lcp, nebo ten novy springfield shield, tak stejne alfu neprodam, jenom bude slouzit jinak :mrgreen:

otta

Příspěvek#134 » pon 12. lis 2012, 08:57

Ahoj
K Alfyně jsem před časem dokoupil malého brášky a to Astra Cub ráže 6,35.Tato malá pistolka se dá opravdu velice dobře skrytě nosit.Takže dle situace někdy Alfu někdy Astru. :) Jinak na Alfě jsem zpozoroval že mě slabě rezne závěr a to v kolejničkách.Zbraň je namazána,rozdělám a tenký povlak rzi,vyčistím znovu,namažu.Za týden rozdělám a opět povlak rzi :( Co sakra s tím :?:

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#135 » pon 12. lis 2012, 10:37

Ahoj, no tak to se mi rozhodně neděje. Asi někde zkraje zanedbana udržba a vlhkost a pak už se vezeš (odněkud se "rozkvétá rez"). Rozebrat, pořádně vydrbat klidně i v jarové vodě kartáčem, osušit důkladně a namazat zbraňovým olejem.

Zpět na