ALFA - první zbraň - údržba atd

mobil-man

Příspěvek#106 » pát 22. čer 2012, 10:44

Tak ted jsem mel zase problem se zasobnikem, uz zacinam trosku podezrivat vratnou pruzinu... 16 naboju, nabiju a sekne se to pri nabehu. Staci zaver dotlacit rukou, pripadne s nim trosku zacloumat a vlitne to tam. Pote pokracuje v pohode. Asi je musim nechat zase odlezet plny delsi dobu.

A takova zajimavost, jak se vam natukava zapalka? Me uz od zacatku oproti treba 75kam silneji, ale neprorazi ji to, ale zaroven to na ni dela takovy jakoby odchlipnuti. Jakoby zapalnik narazil a pote to s nim skublo do strany. Uz jsem tu fotku videl, nekdo tvrdil, ze to dela volny zapalnik a neni to na skodu, tak nevite?

otta

Příspěvek#107 » pát 22. čer 2012, 12:31

Ahoj
To ti to teda opravdu nějak divně naťukává,já bych asi vzal tu nábojnici zeptal se vAlfě pokud seš z Brna.Já sem měl zase pocit že mám tu zápalku ťuknutou málo.Někde už sem ale o tom četl a že to může dělat zaneřáděný zápalník.Když sem nábojnici ukazoval jednomu kámoši který má vejšku v oboru zbraní tak říkal že je to v poho, ale oproti 6,35 co mám je ten důlek od zápalníku daleko mnělčí. :?:

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#108 » pát 22. čer 2012, 14:25

mobil-man píše:...Jakoby zapalnik narazil a pote to s nim skublo do strany. Uz jsem tu fotku videl, nekdo tvrdil, ze to dela volny zapalnik a neni to na skodu, tak nevite?

Jestli se nepletu, je ten otisk způsobený poklesem hlavně ve chvíli, kdy se zápalník ještě nestihl vrátit.

viz prostřední nábojnice (stříleno z Brno Arms ZPT 01 Compact)
Obrázek

vlno

Příspěvek#109 » pát 22. čer 2012, 18:16

tak jsem taky kouknul na ty zápalky a oproti cz75 mě to naťukává menší a mělčí důlek, ale je to krásně kulatý, žádný vychýlení... ;) ;) ;)

mobil-man

Příspěvek#110 » pát 22. čer 2012, 19:40

Ten prostredni je presne on.
Otazkou je, jestli to necemu vadi? Pokud ne, tak me ne, protoze z tech asi 2 tis vystrelenych naboju nebyl jediny selhac (SB, AlsaPro).
Mohl bych zkusit vymenit zapalnik, mam nahradni, ale vzhledem k celkovymu nastrelu zbrane do 3 tis. kusu si nemyslim, ze by to tim bylo.

vlno

Příspěvek#111 » stř 18. črc 2012, 20:59

Ahoj všem, koukám, že nám vlákno trochu zapadá, asi se málo střílí, všichni na dovolených a je čas na ty další koníčky...
:lol: :lol: :lol:
Dnes jsem našel čas i na Alfu a střelnici, vyzkoušel jsem přebíjené střelivo (Alsa Pro), prohnal jsem laufem jeden pytlík 100 včelek, vše bez jediného problému, přesnost podobná jako u továrního SB, prostě jsem nezjistil žádný rozdíl, jen v ceně 3,50 za kus a to potěší ;) ;) ;)

lester555

Příspěvek#112 » čtv 19. črc 2012, 15:16

Téma zapadá, ale určitě je to lepší, než kdyby tu každou chvíli přibývaly příspěvky s dalšími a dalšími problémy s pistolí :D .
Ale je pravda, že s alfou už jsem dlouho nestřílel, po práci nemám čas a teď se chystám na testování nové cz858, ale z alfy taky něco pustim, aby nezlenivěla ;)

vlno

Příspěvek#113 » čtv 19. črc 2012, 16:34

...tak gratuluju k první dlouhý a ať se ti s ní dobře pálí :D :D :D , škoda, že jsou zapovězeny dávky... :(

mobil-man

Příspěvek#114 » ned 22. črc 2012, 18:58

Tedy obnovuji tuhle diskuzi a prichazim se zkusenosti se zasobniky. Mel jsem je asi 14 dni naplneny na 16 vcel a uz jsou v poradku. Predtim se mi pri 14-15 zasekly prvni dve prebiti a nyni je to ok. Taky pruzina je znatelne slabsi a pritom to nema vliv na rychlost strelby.
Ale chtel jsem se zeptat, nechavate si zasobniky napaskovany aspon castecne? Ja nevim, jestli tam par naboju mit nebo ne...kdyby se neco stalo, tak v pripade napaskovanych zasobniku mam nabito ve zbrani do 5 vterin, v pripade nenapaskovanych to si dovedete predstavit...

lester555

Příspěvek#115 » ned 22. črc 2012, 20:54

V zásobníku ve zbrani nechávám na případ nouze 5 nábojů. Jinak je mi líto pružiny nechávat plně nabitý, a moje paranoidní část je částečně spokojena, že bych neztrácel čas páskováním :)

vlno

Příspěvek#116 » ned 22. črc 2012, 21:04

Ukládám jeden plnej zásobník vedle pistole, pro sicher..., druhej tam leží taky ale prázdnej, pistole prázdná :) . Pružinu v zásobníku neřeším, zatím jsem neměl problém se zasekáváním, na střelnici nabíjím vždy do plna :lol: :lol: , teda dokuď mám co :P :P :P

fíša

Příspěvek#117 » ned 22. črc 2012, 22:53

Tady je nebezpečí, že když máš oba zásobníky vedle pistole, a jeden prázdný, druhý plný, že se ve stresu spleteš, ale útočník to neví :D

KubaDostal

Příspěvek#118 » sob 29. zář 2012, 20:43

Mozna trosku off topic, ale vzhledem k tomu, ze se mi na PCR pripravuje zbrojak a nakupko na kratkou, tak uvazuji o porizeni Alfy. Vzhledem k cene a servisu primo v Brne mi to pripada jako nejlepsi volba. Jen bych ji chtel pred nakupem vyzkouset, mate, nekdo s Alfou, moznost a cas potkat se na nektere strelnici v Brne a okoli? Diky.

vlno

Příspěvek#119 » ned 30. zář 2012, 09:10

Ahoj, bohužel nejsem z Brna, ale v inzerci je jedna Alfa na prodej a z Brna, tak možná by ses mohl domluvit...
Jinak jsem byl ve stejné situaci, nový ZP a nákup první krasavice, velký dilema nová nebo starší, full nebo compact, železo - plast, atd., nakonec volba padla na Alfu Police, protože se mi líbila na první pohled a cenově to bylo v mých představách :lol:
Dnes mám vystříleno cca. 1000 včelek, jednou se mi sekla hilzna při výhozu a několikrát nezachycen závěr po poslení ráně. Ze začátku mi připadal horší soustřel, lítalo mě to různě po terči, ale asi tak po 500 ranách se to výrazně zlepšilo a dnes už je to většinou v černém (střílím jen na 25m), na náboje je to všežravec, zásobníky mě nezlobí.
Rozměry a váha, taky příjemný na nošení.
Takže za mě spokojenost a jako první můžu doporučit :D :D

mobil-man

Příspěvek#120 » ned 30. zář 2012, 10:03

OT: A byl ten soustrel opravdu zpusoben zbrani, nez se zabehala? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ja jenom, ze jsem ji mel uz zabehnutou a pritom to u me bylo podobny... ;)

Zpět na