ALFA - první zbraň - údržba atd

otta

Příspěvek#76 » úte 5. čer 2012, 12:45

Ahoj všichni
Mam od unora 2012 take ALFU DEFENDER.Zatim co se týče funkčnosti tak vše v naprostem pořádku.Za ty penize je to dobra zbraň.Co mě ale naštvalo je že zbraň sem lupoval v unoru 2012 ale vyrobena byla už v roce 2006.To je 6let stara bouchačka.Bohužel sem to zjistil až po zaregistrování naPČR.Kdybych si toho všim už v obchodě tak bych asi skusil jestli by nedali nějakou slevičku.Jinak po střelbach čistim WD 40 a po vyčištění mažu Balistolem.

Kdos33

Příspěvek#77 » úte 5. čer 2012, 20:13

z toho si nic nedělej, já takhle koupil 2 roky strého Glocka, ale to jsem zjistil až z čísla doma na netu. :oops:

vlno

Příspěvek#78 » úte 5. čer 2012, 20:45

to video, to je ten borec s těma špejlema do uší, jeho přístup se mě zamlouvá a inspiruje... :lol:
moje krasavice je ze srpna 2011, teda našel jsem ten datum na tom nastřeleném terči, ale kdy byla vyrobena to nevím :)

ještě se zeptám, co na ty nové mazlíčky říkají vaše drahé polovičky... :lol: :lol: :lol:

FrnaK

Příspěvek#79 » úte 5. čer 2012, 21:48

Já mám Defender, mam terč a záručák na 30.8.2011, datum prodeje letos květen..mám na ní "kulatý" závěr a tělo má držák na baterku, laser, atd..který je stejný jako u verze Police..na stránkách Alfy mají obrázky se závěrem a tělem ala ČZ75..tak je otázka, která verze je novější a která stará..tuší to někdo?

mobil-man

Příspěvek#80 » úte 5. čer 2012, 23:27

Tenhle kulaty zaver a lista je podle me novinka, v dobe kdy jsem kupoval police byl defender jeste ten klasicky a to je cca 3/4 roku.
Jinak vyrobu mam napsanou taky v tom papiru se zarukou, kde je datum vyroby a prodeje a hlavne to vidite na hlavni, kde je znacka uradu a cislovka.

otta

Příspěvek#81 » stř 6. čer 2012, 05:53

Ahoj
Datum vyroby je na hlavni i na ramu pistole na tom zalisovaným stříbrným plíšku.Jinak moje žena ze zbrani obecně neni vubec nadšena.Když sme ale v lese potkali stado divokejch prasat tak v tu ranu stala za mnou a hulakala strílej , no nevim jestli by se člověk ubranil praseti devitkou ale myslim že jo.Naštěsti to nebylo třeba,s přehledem je zahnal jekot mojí drahe polovičky.

Vaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#82 » stř 6. čer 2012, 07:44

Prase vs. 9mm se řešilo několikrát, můj závěr je že když by se na mě řítilo postřelený nepříčetný a šílený prase a kolem nebyl strom na kterej bych vylezl tak bych do něj nasázel co bych stihl, ale stejně si nejsem jistej zda by to stačilo...

Moje drahá polovička z toho nejprve nebyla nadšená, teď opatrně naznačuje že by se s ní chtěla naučit "co kdyby" :)

A k čištění: "uchošťoury" jsem adoptoval taky, přesně podle toho videa a je to bezvadný!

otta

Příspěvek#83 » stř 6. čer 2012, 12:22

Ahoj
Tak to se máš že tvoje drahá polovice projevila zájem.Já mám ještě malou záložní pistolku 6,35 a ukecal sem ženu aby ji vzala a zamířila,no když sem videl že to drží jak prase kost tak to nadobro vzdávám.Jinak "uchošťoury" jsou k čištění fakt dobrý,ale já ještě raději používám tenký štěteček se kterým se dostanu i tam kam s "uchoštourou"ne.

Kdos33

Příspěvek#84 » stř 6. čer 2012, 15:34

Vím, že ten přízpěvek sem nepatří, ale když už se to nakouslo ... Ještě když jsem byl u PČR, tak jsem byl u sraženého kance, který nemohl na zadek a i tak se docela slušně pohyboval a štěkal jak pes. Od hlavy se mu to odráželo a komoru jsem netrefil a ani nenašel ;) , nevím kde ji má, a moc blízko jsem k němu nelezl, takže ho ty rány akorát podráždili, bylo jich jen 5, pak zastavil chlap s dlouhou kulí a vysvětlil mu to na první. :P . je to asi 7 let zpětně.

vlno

Příspěvek#85 » stř 6. čer 2012, 20:15

No s těma ženskejma to bude asi všude hodně podobný, ale určitě existujou i vyjímky... :lol:
Já to mám tak, že nejdřív byl zájem a zvědavost si picnout z vopravdický bouchačky, tak návštěva střelnice, chvíli koukání a pozorování, při tom jí jedna vyhozená hilsna cvrnkla odrazem od zdi přímo do čelíčka a jedna zůstala ve vlasech, tak trochu divení co to je atak, pak teda, že jo, že to zkusí, tak si dala jednu ránu a hotovo, že už nikdy více, že je to hrozný, střašná síla, teplo, hrozná tlaková vlna..., jo a vyhozená hilsna přímo do vejstřihu...
Takže teď to zatracuje..., ale myslím, že to chce čas a někdy půjdeme zase společně na střelnici... :lol:

Urdo von Fuj

Příspěvek#86 » čtv 7. čer 2012, 06:32

tak jestli si ji dal jako první Deserta ... :D

Vaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#87 » čtv 7. čer 2012, 07:42

Skoro si říkám zda by to nestálo o oddělení do samostatného vlákna "Drahé polovičky a naše zbraně" :)

Mimochodem z Dýgla .357 bych si rád bouchnul pár, nemá někdo? Myslím že při velikosti a váze té zbraně to bude docela zajímavá rána. .50AE bych asi nechtěl :)

Pro drahou polovičku (a i pro sebe na levnější blbnutí) asi pořídím nějakou .22, trošku pokukuju po Berettě 71 o které se tu na foru i hodně napsalo. To by mělo pro začátek stačit.

otta

Příspěvek#88 » čtv 7. čer 2012, 08:28

Take přemyšlim o nějake .22 na blbnutí .Nejspíš pudu do Drulova,dá se sehnat za velice dobrou cenu a není potřeba nákupka a na terčovou střelbu je perfektní.

Alcatraz

Příspěvek#89 » čtv 7. čer 2012, 11:20

jednoranna na "hrani" nefungovat :/

vlno

Příspěvek#90 » pát 8. čer 2012, 19:35

tak zpátky k alfě, koukal jsem do papírů a na ten nástřelenej terč, píšou tam 10 m, znamená to, že ji nastřelili na střed na 10m? O čízách se píše, že jdou z fabriky nastřelený na 25m, to bych viděl jako lepší :)
Nezkoumali jste to někdo v Alfa-proj?

Ještě jeden dotaz na zkušený pistolníky... :lol: , jak se na forech píše kolik má zbraň nalítáno, tak by mě zajímalo jak to sledujete, vedete si nějaký deníček s evidencí počtu střel, nebo to máte každej jen tak nahrubo, kolik kupujete nábojů atd...

Zpět na