ALFA - první zbraň - údržba atd
- otta
Příspěvek#76 » úte 5. čer 2012, 12:45
Ahoj všichni
Mam od unora 2012 take ALFU DEFENDER.Zatim co se týče funkčnosti tak vše v naprostem pořádku.Za ty penize je to dobra zbraň.Co mě ale naštvalo je že zbraň sem lupoval v unoru 2012 ale vyrobena byla už v roce 2006.To je 6let stara bouchačka.Bohužel sem to zjistil až po zaregistrování naPČR.Kdybych si toho všim už v obchodě tak bych asi skusil jestli by nedali nějakou slevičku.Jinak po střelbach čistim WD 40 a po vyčištění mažu Balistolem.
Mam od unora 2012 take ALFU DEFENDER.Zatim co se týče funkčnosti tak vše v naprostem pořádku.Za ty penize je to dobra zbraň.Co mě ale naštvalo je že zbraň sem lupoval v unoru 2012 ale vyrobena byla už v roce 2006.To je 6let stara bouchačka.Bohužel sem to zjistil až po zaregistrování naPČR.Kdybych si toho všim už v obchodě tak bych asi skusil jestli by nedali nějakou slevičku.Jinak po střelbach čistim WD 40 a po vyčištění mažu Balistolem.
- vlno
Příspěvek#78 » úte 5. čer 2012, 20:45
to video, to je ten borec s těma špejlema do uší, jeho přístup se mě zamlouvá a inspiruje...
moje krasavice je ze srpna 2011, teda našel jsem ten datum na tom nastřeleném terči, ale kdy byla vyrobena to nevím
ještě se zeptám, co na ty nové mazlíčky říkají vaše drahé polovičky...

moje krasavice je ze srpna 2011, teda našel jsem ten datum na tom nastřeleném terči, ale kdy byla vyrobena to nevím
ještě se zeptám, co na ty nové mazlíčky říkají vaše drahé polovičky...
- FrnaK
Příspěvek#79 » úte 5. čer 2012, 21:48
Já mám Defender, mam terč a záručák na 30.8.2011, datum prodeje letos květen..mám na ní "kulatý" závěr a tělo má držák na baterku, laser, atd..který je stejný jako u verze Police..na stránkách Alfy mají obrázky se závěrem a tělem ala ČZ75..tak je otázka, která verze je novější a která stará..tuší to někdo?
- mobil-man
Příspěvek#80 » úte 5. čer 2012, 23:27
Tenhle kulaty zaver a lista je podle me novinka, v dobe kdy jsem kupoval police byl defender jeste ten klasicky a to je cca 3/4 roku.
Jinak vyrobu mam napsanou taky v tom papiru se zarukou, kde je datum vyroby a prodeje a hlavne to vidite na hlavni, kde je znacka uradu a cislovka.
Jinak vyrobu mam napsanou taky v tom papiru se zarukou, kde je datum vyroby a prodeje a hlavne to vidite na hlavni, kde je znacka uradu a cislovka.
- otta
Příspěvek#81 » stř 6. čer 2012, 05:53
Ahoj
Datum vyroby je na hlavni i na ramu pistole na tom zalisovaným stříbrným plíšku.Jinak moje žena ze zbrani obecně neni vubec nadšena.Když sme ale v lese potkali stado divokejch prasat tak v tu ranu stala za mnou a hulakala strílej , no nevim jestli by se člověk ubranil praseti devitkou ale myslim že jo.Naštěsti to nebylo třeba,s přehledem je zahnal jekot mojí drahe polovičky.
Datum vyroby je na hlavni i na ramu pistole na tom zalisovaným stříbrným plíšku.Jinak moje žena ze zbrani obecně neni vubec nadšena.Když sme ale v lese potkali stado divokejch prasat tak v tu ranu stala za mnou a hulakala strílej , no nevim jestli by se člověk ubranil praseti devitkou ale myslim že jo.Naštěsti to nebylo třeba,s přehledem je zahnal jekot mojí drahe polovičky.
- Vaki
Příspěvek#82 » stř 6. čer 2012, 07:44
Prase vs. 9mm se řešilo několikrát, můj závěr je že když by se na mě řítilo postřelený nepříčetný a šílený prase a kolem nebyl strom na kterej bych vylezl tak bych do něj nasázel co bych stihl, ale stejně si nejsem jistej zda by to stačilo...
Moje drahá polovička z toho nejprve nebyla nadšená, teď opatrně naznačuje že by se s ní chtěla naučit "co kdyby"
A k čištění: "uchošťoury" jsem adoptoval taky, přesně podle toho videa a je to bezvadný!
Moje drahá polovička z toho nejprve nebyla nadšená, teď opatrně naznačuje že by se s ní chtěla naučit "co kdyby"
A k čištění: "uchošťoury" jsem adoptoval taky, přesně podle toho videa a je to bezvadný!
- otta
Příspěvek#83 » stř 6. čer 2012, 12:22
Ahoj
Tak to se máš že tvoje drahá polovice projevila zájem.Já mám ještě malou záložní pistolku 6,35 a ukecal sem ženu aby ji vzala a zamířila,no když sem videl že to drží jak prase kost tak to nadobro vzdávám.Jinak "uchošťoury" jsou k čištění fakt dobrý,ale já ještě raději používám tenký štěteček se kterým se dostanu i tam kam s "uchoštourou"ne.
Tak to se máš že tvoje drahá polovice projevila zájem.Já mám ještě malou záložní pistolku 6,35 a ukecal sem ženu aby ji vzala a zamířila,no když sem videl že to drží jak prase kost tak to nadobro vzdávám.Jinak "uchošťoury" jsou k čištění fakt dobrý,ale já ještě raději používám tenký štěteček se kterým se dostanu i tam kam s "uchoštourou"ne.
- Kdos33
Příspěvek#84 » stř 6. čer 2012, 15:34
Vím, že ten přízpěvek sem nepatří, ale když už se to nakouslo ... Ještě když jsem byl u PČR, tak jsem byl u sraženého kance, který nemohl na zadek a i tak se docela slušně pohyboval a štěkal jak pes. Od hlavy se mu to odráželo a komoru jsem netrefil a ani nenašel
, nevím kde ji má, a moc blízko jsem k němu nelezl, takže ho ty rány akorát podráždili, bylo jich jen 5, pak zastavil chlap s dlouhou kulí a vysvětlil mu to na první.
. je to asi 7 let zpětně.
- vlno
Příspěvek#85 » stř 6. čer 2012, 20:15
No s těma ženskejma to bude asi všude hodně podobný, ale určitě existujou i vyjímky...
Já to mám tak, že nejdřív byl zájem a zvědavost si picnout z vopravdický bouchačky, tak návštěva střelnice, chvíli koukání a pozorování, při tom jí jedna vyhozená hilsna cvrnkla odrazem od zdi přímo do čelíčka a jedna zůstala ve vlasech, tak trochu divení co to je atak, pak teda, že jo, že to zkusí, tak si dala jednu ránu a hotovo, že už nikdy více, že je to hrozný, střašná síla, teplo, hrozná tlaková vlna..., jo a vyhozená hilsna přímo do vejstřihu...
Takže teď to zatracuje..., ale myslím, že to chce čas a někdy půjdeme zase společně na střelnici...
Já to mám tak, že nejdřív byl zájem a zvědavost si picnout z vopravdický bouchačky, tak návštěva střelnice, chvíli koukání a pozorování, při tom jí jedna vyhozená hilsna cvrnkla odrazem od zdi přímo do čelíčka a jedna zůstala ve vlasech, tak trochu divení co to je atak, pak teda, že jo, že to zkusí, tak si dala jednu ránu a hotovo, že už nikdy více, že je to hrozný, střašná síla, teplo, hrozná tlaková vlna..., jo a vyhozená hilsna přímo do vejstřihu...
Takže teď to zatracuje..., ale myslím, že to chce čas a někdy půjdeme zase společně na střelnici...
- Vaki
Příspěvek#87 » čtv 7. čer 2012, 07:42
Skoro si říkám zda by to nestálo o oddělení do samostatného vlákna "Drahé polovičky a naše zbraně"
Mimochodem z Dýgla .357 bych si rád bouchnul pár, nemá někdo? Myslím že při velikosti a váze té zbraně to bude docela zajímavá rána. .50AE bych asi nechtěl
Pro drahou polovičku (a i pro sebe na levnější blbnutí) asi pořídím nějakou .22, trošku pokukuju po Berettě 71 o které se tu na foru i hodně napsalo. To by mělo pro začátek stačit.
Mimochodem z Dýgla .357 bych si rád bouchnul pár, nemá někdo? Myslím že při velikosti a váze té zbraně to bude docela zajímavá rána. .50AE bych asi nechtěl
Pro drahou polovičku (a i pro sebe na levnější blbnutí) asi pořídím nějakou .22, trošku pokukuju po Berettě 71 o které se tu na foru i hodně napsalo. To by mělo pro začátek stačit.
- vlno
Příspěvek#90 » pát 8. čer 2012, 19:35
tak zpátky k alfě, koukal jsem do papírů a na ten nástřelenej terč, píšou tam 10 m, znamená to, že ji nastřelili na střed na 10m? O čízách se píše, že jdou z fabriky nastřelený na 25m, to bych viděl jako lepší
Nezkoumali jste to někdo v Alfa-proj?
Ještě jeden dotaz na zkušený pistolníky...
, jak se na forech píše kolik má zbraň nalítáno, tak by mě zajímalo jak to sledujete, vedete si nějaký deníček s evidencí počtu střel, nebo to máte každej jen tak nahrubo, kolik kupujete nábojů atd...
Nezkoumali jste to někdo v Alfa-proj?
Ještě jeden dotaz na zkušený pistolníky...
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí