CZ P-10C
- Werrty
Příspěvek#1591 » úte 21. srp 2018, 23:51
Asghaad píše:Docela by me zajimalo s cim si nebyl spokojeny na Glocku
no co si budeme povídat, Glock zaspal dobu nejen s ergonometrií a u G19 gen. 5 i v dizajnu. Největší problém mám v tom, že G19 gen. 5 není v MOS a bez patřičného ladění nepoužitelný. (plastové mířidla, hrozná spoušť, atd...) Zato CZ P-10 C OR byla hned z krabice použitelná a 100% funkční ( CZUB vychytala všechny porodní bolesti, za což jsem CZUB chválil a sklidil jen HATE...)
Jediné co z mého pohledu má Glock lepší je úplná rozborka, ale zas si říkám, že i auto si dneska člověk sám na silnici neopraví....
A na střelnici jsem dosahoval s P-10 C s klasickými mířidly stejných, nebo lepších soustřelů než s G19 gen. 5 s kolimátorem.
Připadá mi, že v mém okolí preferují Glocky jen ze setrvačnosti a sobeckosti ( když už si ty Glocky koupili, tak ať je mají i ostatní a kdyby něco tak dostatek zásobníků a náhradních dílů )
Tak a teď ho mě hates

- Sedmej
- Hribek
Příspěvek#1594 » čtv 23. srp 2018, 12:32
err_ : P-10C střílí i s pískem v útrobách, osobně nechtěně vyzkoušeno - pád pistole do písku, zvednutí a vysypání písku skrz hlaveň do útrob pistole. Po rozborce, protáhnutí hadem a sborce fungovalo vše OK, akorát občas nezachytil závěr. Skřípání písku v pistoli bylo brutální
Vyfoukání vzduchem nestačilo, byla potřeba kompletní rozborka na prvočinitele. Umyl jsem ji v myčce
, poskládal ( je to jednoduchý ) a slouží dál.

- majlont
- PospaT
Příspěvek#1601 » sob 25. srp 2018, 22:30
Tak jsem si po čekání (až se odladí prvotní nedokonalosti) také pořídil P-10. Rozmýšlel jsem se mezi P-10, Glockem 19 a PPQ, ale úchopem i vzhledem u mě vyhrála P-10.
Síla potřebná na vyhození zásobníku se mi zdá ještě v pohodě, ale vypouštět závěr mám fakt problém
Zatím jsem z ní nestřílel, tak snad to časem půjde lehčeji.
Jinak jsem se při nákupu neporovnával nástřeláky, ale zajímalo by mě, jestli mají vůbec nějakou vypovídající hodnotu, když jsou provedeny jen 3 střely. Nástřel je z upnuté zbraně, nebo jen z ruky? Nástřelák k té mojí jsem si prohlížel až doma a podle něj "táhne" trochu nahoru vpravo s rozptylem 19,5. Viz. obrázek https://www.2i.cz/i/JhezD Lze tomu věřit a měli jste výrazně lepší nástřel z výroby? Je mi jasné, že to není žádná mířenková pistole, ale jako střeleckého začátečníka by mě zajímalo, jestli z toho mám případně vycházet, nebo všechno přisuzovat rukám a míření.
Síla potřebná na vyhození zásobníku se mi zdá ještě v pohodě, ale vypouštět závěr mám fakt problém

Jinak jsem se při nákupu neporovnával nástřeláky, ale zajímalo by mě, jestli mají vůbec nějakou vypovídající hodnotu, když jsou provedeny jen 3 střely. Nástřel je z upnuté zbraně, nebo jen z ruky? Nástřelák k té mojí jsem si prohlížel až doma a podle něj "táhne" trochu nahoru vpravo s rozptylem 19,5. Viz. obrázek https://www.2i.cz/i/JhezD Lze tomu věřit a měli jste výrazně lepší nástřel z výroby? Je mi jasné, že to není žádná mířenková pistole, ale jako střeleckého začátečníka by mě zajímalo, jestli z toho mám případně vycházet, nebo všechno přisuzovat rukám a míření.
- Asghaad
Příspěvek#1602 » ned 26. srp 2018, 00:43
na moji zaver nejde shodit jinak nez potahnutim nebo zatlacenim na zachyt z obou stran, ale druha vec je ze zaver sam spadne kdyz zarazis zasobnik dostatecne razantne
nastrelake je spis papir o tom ze zbran funguje nez o presnosti, muj Shadow 2 je rozhodne presnejsi nez to co ma na nastrelaku a to same u me p-10ky - s oporou rozptyl cca 1-2 centimetry na 18m( aspon takovy rozptyl jsem mel kdyz sem nastreloval optiku) a na nastrelaku rozptyl cca 5-8 cm.
nastrelake je spis papir o tom ze zbran funguje nez o presnosti, muj Shadow 2 je rozhodne presnejsi nez to co ma na nastrelaku a to same u me p-10ky - s oporou rozptyl cca 1-2 centimetry na 18m( aspon takovy rozptyl jsem mel kdyz sem nastreloval optiku) a na nastrelaku rozptyl cca 5-8 cm.
- kiv61
- Asghaad
Příspěvek#1605 » pon 27. srp 2018, 22:19
Potahovani je nejjistejsi, ale taky nejpomalejsi zpusob ktery nejvice narusuje strelecky uchop, s tim ze jeste zalezi jestli strelec taha za "zadek" nebo za "cumak" a jaky spusobem.
krome toho na moji krochne s optikou se za zadek taha trosku hur kdyz si nechci matlat po skle - v realu nepodstatne, na strelnici otravne, ale stejne taham za cumak tak jako tak, pokud teda neshazuju zarazenim zasobaku coz je vetsinou
krome toho na moji krochne s optikou se za zadek taha trosku hur kdyz si nechci matlat po skle - v realu nepodstatne, na strelnici otravne, ale stejne taham za cumak tak jako tak, pokud teda neshazuju zarazenim zasobaku coz je vetsinou

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí