Legální držitel mířil na řidiče auta
Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
- iloveguns
-
hackerjack - Příspěvky: 357
- hackerjack
Příspěvek#5 » sob 14. lis 2020, 09:30
Teda ta řidičova perspektiva, je hustá. Vážně tuhle výpověd řidiče může někdo brát vážně?
Ano, chodec ohrožoval ostatní nejvíce tím, že vztyčil prostředník.. a tak řidič nechál stát náklaďák na přechodu a šel mu říct, že nás všechny ohrožuje..
Šel jsem si to s ním vyřídit, vždyť ohrožoval nejen sebe, ale i ostatní kolem mě. Chtěl jsem mu říct, že se takto zkrátka nemůže chovat. Jenomže když jsem stál u něj, on vytáhl zbraň, devítku, nabil a mířil mi s ní na hrudník,“ přiblížil Jiří.
Ano, chodec ohrožoval ostatní nejvíce tím, že vztyčil prostředník.. a tak řidič nechál stát náklaďák na přechodu a šel mu říct, že nás všechny ohrožuje..
- Arc
Příspěvek#6 » sob 14. lis 2020, 10:35
„Měl jsem strach, ale byl jsem na vojně, měl jsem nějaký výcvik, takže když pak zbraň schoval, věděl jsem, že mu ji musím vzít, věděl jsem, že by ji použil,“ pokračoval Jiří.
Takže týpek šiel na červenú a ohrozil kamión, blbec ešte vyprovokoval situáciu hanlivými gestami. Kamionista sa nechal vyprovokovať - bol agresívny a vybehol naňho. Chodec sa zľakol a tasil. Kamionista ustúpil, situácia sa ukľudnila, muž pištol schoval a kamionista ho vzápätí napadol. Z toho čo čítam tak priestupok obaja, držiteľ dopravný priestupok a kamionista za napadnutie.
Takže týpek šiel na červenú a ohrozil kamión, blbec ešte vyprovokoval situáciu hanlivými gestami. Kamionista sa nechal vyprovokovať - bol agresívny a vybehol naňho. Chodec sa zľakol a tasil. Kamionista ustúpil, situácia sa ukľudnila, muž pištol schoval a kamionista ho vzápätí napadol. Z toho čo čítam tak priestupok obaja, držiteľ dopravný priestupok a kamionista za napadnutie.
- zelenac
Příspěvek#7 » sob 14. lis 2020, 10:45
V nevhodny cas sa stretli dvaja blbeckovia.Riesenie jednoduche.Chodcovi naparit rovnaku pokutu,akoby dostal ten kamionak za jazdu na cervenu,plus pokutu za fakira,kamionakovi naparit pokutu za bezdovodne zastavenie na svetelnej krizovatke,plus napadnutie ineho blba a vec je vyriesena.To pisem ako kamionak a zaroven drzitel zbrane.Takychto situacii zazivam tolko,ze sa nad tym uz ani nepozastavujem.
- Jenda_k
Příspěvek#8 » sob 14. lis 2020, 11:00
Jsem zvědavý kdo bude mít lepšího právníka:
Loupež je trestný čin (zvlášť závažný zločin), kterým pachatel usiluje o získání cizí věci násilím či pohrůžkou okamžitého vykonání násilí. ... Pachatel se tohoto trestného činu dopustí tehdy, pokud proti jinému užije násilí nebo pohrůžky bezprostředního násilí v úmyslu zmocnit se cizí věci.
Takže jeden přestupek a druhý zvlášť závažný zločin
Loupež je trestný čin (zvlášť závažný zločin), kterým pachatel usiluje o získání cizí věci násilím či pohrůžkou okamžitého vykonání násilí. ... Pachatel se tohoto trestného činu dopustí tehdy, pokud proti jinému užije násilí nebo pohrůžky bezprostředního násilí v úmyslu zmocnit se cizí věci.
Takže jeden přestupek a druhý zvlášť závažný zločin
- xbran
Příspěvek#9 » sob 14. lis 2020, 11:13
tady to zacina pripominat cernou kroniku - v kazdem pripade mam pocit ze se ve spolecnosti zacina projevovat efekt kladiva a hrebiku: pokud nekteri spoluobcane dostanou do ruky kladivo - pak jakykoliv problem je pro ne hrebik - noseni zbrane neni proste jednoducha zalezitost - to ze to zakon dovoluje neznamena ze je toho schopny kazdy okamzite ... proste pokud na sebe budem tahat bouchacku pokazdy tak je to zaprvy uplne spatne a za druhy nam to populisti brzo seberou protoze oni moc dobre vi ze lidi se zbranema muzou v budoucnu znamenat problem pro jejich plany nas centralne demokraticky ridit ...
-
rumburak18 - Příspěvky: 1651
- rumburak18
Příspěvek#10 » sob 14. lis 2020, 11:13
A i když jsem stačil zareagovat včas, neodpustil jsem si upozornění tohoto pána na to, že se dopustil dopravního přestupku.
Takže klakson, nebo první fakáč ze strany řidiče (byť oprávněný)?

Ale cit pro spravedlnost a výcvik ze ZVS mu nedovolil u toho zůstat. Aby se ještě nedivil, že zas tak moc v právu není.
Jeho údiv nad tím, že někdo může jít do práce s pistolí, náboji, nožem a dalekohledem, je k pobavení.
//Doplněk - v diskusi nějací lidi píšou, že je to událost z 2015, napodruhé už jsem měl článek bloknutý pro předplatitele, tak jsem nemohl pročíst ještě jednou pečlivěji.
- tomasek
- tomasek
Příspěvek#12 » sob 14. lis 2020, 15:57
Zdá se mi že touto dobou se vyrojilo několik událostí, kdy legální držitelé zbraní v "ohrožení" tasí svou legální zbraň.
Mne by to nenapadlo, u případu kamioňák a chodec, nebo odstraňovač zpomalovacího retardéru.
Já pro tyto banální případy radím nikdy netasit a radši si přečíst článek, který kdysi vyšel ve střelecké revue o střelbě z kapsy
Mne by to nenapadlo, u případu kamioňák a chodec, nebo odstraňovač zpomalovacího retardéru.
Já pro tyto banální případy radím nikdy netasit a radši si přečíst článek, který kdysi vyšel ve střelecké revue o střelbě z kapsy
-
rumburak18 - Příspěvky: 1651
- rumburak18
Příspěvek#13 » sob 14. lis 2020, 17:06
Lidi jsou obecně nervoznější, všímali jsme si toho už před koronavirem, a není divu, že teď je to ještě horší.
Lidi mají víc zahřáté hlavy a startují na první dobrou.
Že mám v nervech "míň z čeho brát", to vidím i na sobě a okolo sebe
Nic moc s tím neuděláme, konec covidu by se šikl i v tomhle, co si budem povídat.
Lidi mají víc zahřáté hlavy a startují na první dobrou.
Že mám v nervech "míň z čeho brát", to vidím i na sobě a okolo sebe

Nic moc s tím neuděláme, konec covidu by se šikl i v tomhle, co si budem povídat.
- vendelin
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX