Muž s nožom v Pražskom metre
Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
- Arc
Příspěvek#1 » stř 6. lis 2019, 20:07
https://youtu.be/dx8GkgsV6cA
Nejaký nafetovaný blbec behal s nožom po metre a skákal do ľudí, našťastie len robil ramená ale musím povedať, že by mi naozaj nebolo všetko jedno. A Polícia nikde. Ako by ste riešili túto situáciu? (Telefonát na políciu je samozrejmosť, ale zakročili by ste nejako?)
Nejaký nafetovaný blbec behal s nožom po metre a skákal do ľudí, našťastie len robil ramená ale musím povedať, že by mi naozaj nebolo všetko jedno. A Polícia nikde. Ako by ste riešili túto situáciu? (Telefonát na políciu je samozrejmosť, ale zakročili by ste nejako?)
- audis
- Arc
Příspěvek#4 » stř 6. lis 2019, 20:35
Audis !PRESNE TOTO MI NAPADLO! Som rád, že nie som jediný :D
Gregory práve to je tá otázka... aký je faktický rozdiel keď zamaskovaný chlap príde a strčí mi pod nos nôž alebo keď mi strčí pod nos pištol? Z hladiska mojej vlastnej bezpečnosti asi žiadny. Ale bolo by OK tasiť a streliť keď to spraví? Bola by to NO? Preto sa pýtam, ako by ste to riešili. Ja sám totiž neviem, čo by som v takej situácii robil.
Gregory práve to je tá otázka... aký je faktický rozdiel keď zamaskovaný chlap príde a strčí mi pod nos nôž alebo keď mi strčí pod nos pištol? Z hladiska mojej vlastnej bezpečnosti asi žiadny. Ale bolo by OK tasiť a streliť keď to spraví? Bola by to NO? Preto sa pýtam, ako by ste to riešili. Ja sám totiž neviem, čo by som v takej situácii robil.
- marinakus
Příspěvek#6 » stř 6. lis 2019, 20:43
Arc : Tam je jako první vůbec to odhodlání tu situaci řešit, pokud nemusíš. Pokud jsi samozřejmě přímo napaden ty a obáváš se o svůj život, bude to někde jinde. Z hlediska toho, jestli je to nůž, pistole nebo třeba lešenářská trubka je to naprosto jedno. Pořád by to měla být jednoznačně NO. Ale o tom bude rozhodovat blbeček v taláru, který nijak ohrožen nebyl a má možná odpor ke zbraním.
-
JakubDotPy - Příspěvky: 232
- JakubDotPy
Příspěvek#7 » stř 6. lis 2019, 23:38
NO v případě preventivního odprasknuti ozraleho uk který jen výšiluje na kolemjdoucí podle mě určitě neprojde.
Vidím, zavolám policii, sleduju ho.
V1 - Pokud nechci mít zkažený den, splnil jsem povinnost a odchazim.
V2 - jsem lidumil, sleduju ho a pokud někoho vyloženě ohrozí, konfrontuji ho okriknutim ať toho nechá. Jeho pozornost se obrátí na mě. Pokud neposlechne a začne ohrožovat mě, pohrozim namířenou zbraní, pokud dál stupňuje a zaútočí, střílím. Po celou dobu udržovat co největší vzdálenost. Vše musí být dostatečně nahlas pro případné svědky.
Zkrátka, nejlepší je nahlásit a jít si svoji cestou. Pokud člověk potřebuje zasáhnout, v případě ožraly bych to udělal až proti konkrétnímu výpadu.
Toliko moje nasušená situace.
Vidím, zavolám policii, sleduju ho.
V1 - Pokud nechci mít zkažený den, splnil jsem povinnost a odchazim.
V2 - jsem lidumil, sleduju ho a pokud někoho vyloženě ohrozí, konfrontuji ho okriknutim ať toho nechá. Jeho pozornost se obrátí na mě. Pokud neposlechne a začne ohrožovat mě, pohrozim namířenou zbraní, pokud dál stupňuje a zaútočí, střílím. Po celou dobu udržovat co největší vzdálenost. Vše musí být dostatečně nahlas pro případné svědky.
Zkrátka, nejlepší je nahlásit a jít si svoji cestou. Pokud člověk potřebuje zasáhnout, v případě ožraly bych to udělal až proti konkrétnímu výpadu.
Toliko moje nasušená situace.
- Střelec
Příspěvek#11 » čtv 7. lis 2019, 09:40
JakubDotPy píše:Pokud neposlechne a začne ohrožovat mě, pohrozim namířenou zbraní, pokud dál stupňuje a zaútočí, střílím. Po celou dobu udržovat co největší vzdálenost. Vše musí být dostatečně nahlas pro případné svědky.
Čistě teoreticky, jaká je podle tebe bezpečná vzdálenost, aby to bylo napadení stále bráno jako NO, byl bys schopný se trefit a zároveň sebe nijak neohrozil nafetovaným ožralým hovadem s 20cm nožem, které se po prvním zásahu nemusí hned složit? Dost ošemetná věc, podle mě.
- OskaRus
- audis
Příspěvek#14 » čtv 7. lis 2019, 11:02
Jo přesně tak. To je masochismus. Já bych dostal strach.
Zajímala by mě jeho reakce, kdyby zpozoroval člověka, který mu uhybá a zároveň má ruku neskrývavě za pasem pod tričkem připravenou tasit.
Zajímala by mě jeho reakce, kdyby zpozoroval člověka, který mu uhybá a zároveň má ruku neskrývavě za pasem pod tričkem připravenou tasit.
Naposledy upravil(a) audis dne čtv 7. lis 2019, 11:24, celkem upraveno 1 x.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí