Mnichov - Olympia 2016

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy

HonzaLBC

Příspěvek#91 » ned 24. črc 2016, 22:59

Chip: Přesnější přirovnání by bylo: Automobilka, která vědomě i přes varování pouští do oběhu vozidla kupříkladu s brzdami v pořádku, ale s možností vědomé úpravy řidičem tak, aby byly brzdy vadné, kvůli čemuž by zahynulo třeba 80 lidí.

Ale je fakt, že to mohli dělat důkladněji pro větší klid.

mikky

Příspěvek#92 » ned 24. črc 2016, 23:01

Slovenská zkušebna na tom Glocku (a to ještě kdo ví jestli) zdaleka neznamená, že ta zbraň se na černej trh dostala zrovna na Slovensku a fakt by mě zajímalo, jak soudruzi přišli na to, že je to divadelní rekvizita, když má údajně vybroušený číslo.

Slováci, co vim, znehodnocování fakt podcenili, ale jak už tu bylo psáno, máslo na hlavě má EK a to dost velkou hroudu. A znova opakuju, slovenská zkušebna != slovenské znehodnocení != (česko)slovenský černý trh.

Mě by spíš zajímalo jak přišli na to, že jí koupil na darknetu, protože pokud to sám někde nepřiznal, tak by takovou informaci bezpečnostní složky rozhodně nezjistily takhle rychle a s takovou mírou jistoty, s jakou je to prezentováno. Z toho plyne, že buď kecají úplně, mají nějakou pracovní teorii a nebo to věděli dřív.

Chip

Příspěvek#93 » ned 24. črc 2016, 23:08

Ne pouhé zalití, ale do nábojové komory se navařil kříž, který se dá vidiovým vrtákem odvrtat. Všeobecné se to věděli a na internetu probíhaly diskuze o tom, jak to odstranit. ( Na základě toho bylo i pár lidí co to udelalo dopadeno.)

beda

Příspěvek#94 » ned 24. črc 2016, 23:18

to moony666
již 6 let měla platit evropská směrnice na znehodnocování zbraní. (technický předpis)
pokud vím, tak slováci na slovensku se svými znehodnocenými zbraněmi problémy nemaj a v ostatních státech jsou jejich znehodnocené zbraně většinou nelegální

JardaB

Příspěvek#95 » pon 25. črc 2016, 05:33

http://zpravy.idnes.cz/nemecko-vybuch-a ... anicni_ane
uf, kdyby byli vsichni tak uvedomeli a pouzivali klasiku misto palnych zbrani... ;-)
A jinak si taky myslim, ze to neni o zbranich, ale o lidech. Kdyz nebudou k sehnani SK spatne znehodnocene, sezenou si jine. Problem je v tom, ze tohle nekdo chce delat.

Tardis

Příspěvek#96 » pon 25. črc 2016, 05:50

Mně se líbí ten těžkej alibismus :D on vleze do davu s třaskavinou a oni nevědí, jestli záměr bylo někomu ublížit.. Asi dělám něco špatně :)

zedik

Příspěvek#97 » pon 25. črc 2016, 06:00

ˇbyla to nehoda - ten jedinec byl samozřejmě duševně chorej a vůbec to nemá souvislost s islámem.že je to syřan je samozřejmě jen shodou nahod - konec ironie

Lynx

Příspěvek#98 » pon 25. črc 2016, 06:36

„Je evidentní, že kromě mnoha uprchlíků se špatnými osudy přicházejí do naší země i lidé, kteří představují opravdové nebezpečí pro naší zemi,“ řekl bavorský ministr vnitra agentuře DPA. „To nemůžeme akceptovat,“ dodal Herrmann.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/explozi-v-bavors ... nicni_rych

Stewie

Příspěvek#99 » pon 25. črc 2016, 06:42

Ty vole...chvíli jsem si myslel, že je to jen nějaký srandoweb (i když vlastně je) a ono se to fakt stalo (myslím teď ten výbuch). Přijde mi, že si na to evropané začínají prostě zvykat. Už se to tu přibližuje městům z třetích zemí, kde to prostě ráz za den bouchne, pár lidí zařve a jedeme dál.
Pro vás tady...kdo nenosí, tak začněte. Kecy o zákonech a podobných věcech si nechte od cesty. Máte tu možnost, tak ji využijte.

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#100 » pon 25. črc 2016, 06:47

divadelní rekvizita ze slovenska? no já nevím ... vybroušený číslo a otec taxikář... tohle nevypadá na nákup po internetu...

tuton

Příspěvek#101 » pon 25. črc 2016, 07:17

http://www.lidovky.cz/nemecka-vlada-uva ... ranici_ele

Jsem zvedav, jestli pripadne zmeny zakona budou skutecne jen cilit na zamezeni nakupu zbrane stejnou ci obdobnou cestou, jakou uzil ten mnichovsky strelec...

JardaB

Příspěvek#102 » pon 25. črc 2016, 08:14

Tohle je v clanku zajimave, ze si to nekdo dovolil rict:
Bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann vybídl, aby v nouzové situaci, jako je teroristický útok, bylo dovoleno zbraně použít. „Nežijeme v dobách výmarské republiky. Máme naprosto stabilní demokracii,“ řekl listu Welt am Sonntag v narážce na meziválečné období před nástupem nacismu k moci.
Zdroj: http://www.lidovky.cz/nemecka-vlada-uva ... ranici_ele

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#103 » úte 26. črc 2016, 19:34

Nejsem v ČR, abych navštívil novinový stánek, ale četl jste někdo v Reflexu? "Odpověď Bruselu na masakr ve Francii: zakáže zbraně... a co náklaďáky?"
Obrázek

JardaB

Příspěvek#104 » úte 26. črc 2016, 19:38

No reflex, to bych snad ani necetl...
Ja jen doufam, ze udalosti naberou rychlejsi spad nez snaha odzbrojit obyvatelstvo. Preci jen zemrit v boji s pistoli v ruce mi prijde snesitelnejsi nez byt utracen jako ovce zahnana do rohu...

wigum

Příspěvek#105 » stř 27. črc 2016, 19:17

Bohužel asi ta snaha nepoleví. Nadále trvá snaha zakázat legální zbraně.

Zpět na