Muž střílel poblíž školy a školky v Sudoměřicích

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy

Enerccio

Příspěvek#76 » čtv 5. kvě 2016, 13:29

Kat "A" se na doporučení EK zcela zakáže.

Myslis i zruseni vyjimek? To docela nejde ty jsou tam pro licence a podobne...

janek21

Příspěvek#77 » čtv 5. kvě 2016, 13:41

Bohužel jde všechno .... Když si to sami "páni " schválí .... Viz projednávané vyvlastňování zbraní. Stálo by to moc tak to obejdeme a náhradu nedáme a sami si to schválíme tak to bude legislativně v pořádku ...

Enerccio

Příspěvek#78 » čtv 5. kvě 2016, 13:45

tak tam to dava smysl, ale bez vyjimek by padl cely zbrojirsky prumysl, ne? :D

Patton

Příspěvek#79 » čtv 5. kvě 2016, 13:46

Ono jde o 700 000 zbraní. (možná je to víc, kdyžtak mě opravte). Z takové civilní armády v bruseloněmeckém státě mají strach. Odevzdáme je na hromadu jako můj děda po Mnichově 38. Podle toho co tady čtu, tak mě nic jiného optimistického nenapadá.

Patton

Příspěvek#80 » čtv 5. kvě 2016, 13:52

Ono jde o 700 000 zbraní. (možná je to víc, kdyžtak mě opravte). Z takové civilní armády v bruseloněmeckém státě mají strach. Odevzdáme je na hromadu jako můj děda po Mnichově 38. Podle toho co tady čtu, tak mě nic jiného optimistického nenapadá.

jaro.63

Příspěvek#81 » čtv 5. kvě 2016, 13:55

Patton: To patří do jiného vlákna.

Patton

Příspěvek#82 » čtv 5. kvě 2016, 13:56

Omlouvám se. Napravím.

cipis

Příspěvek#83 » čtv 5. kvě 2016, 14:01

Máš nějakou statistiku, co to potvrzuje? Těch zbraní je teď násobně víc mezi lidmi, tak logicky naleze promile průserů, tedy nic neobvyklého a nic znepokujícího.
A nemusím doufám připomínat to, co se stalo po změně perkusáků na C. Přihlášen zlomek původního počtu ...

RomanB74 píše:Směřuje to k revizi kategorizace zbraní. Ze současného "Déčka" se stane "Céčko". Kat "A" se na doporučení EK zcela zakáže. A ono není divu že tato restrikce bude mít u našich zákonodárců zelenou. Lidé jsou globálně nezodpovědní a oněch "šílených střelců" s plynovkami a airsoftkami je čím dál více.
Částečně se tak opakuje historie nedávná, kdy došlo k přeřazení perkusních revolverů z D do C.

Patton

Příspěvek#84 » čtv 5. kvě 2016, 14:10

Máš pravdu, je jich asi už víc . Někdy na podzim jsem to četl, když se po těch atentátech začalo mluvit o omezení zbraní. Myslím, že to bylo na parlamentních listech. Kdyby to chtěli jenom přesouvat, tak OK. Ale oni všechno střelby schopné chtějí zakázat.

Pablo.gs

Příspěvek#85 » čtv 5. kvě 2016, 14:16

cipis píše:A nemusím doufám připomínat to, co se stalo po změně perkusáků na C. Přihlášen zlomek původního počtu ...

To sice jo, ale tam nikomu nic nehrozilo, protože nebyly registrovaný. Tudíž to nebylo ani nutný hlásit jako krádež.

cipis

Příspěvek#86 » čtv 5. kvě 2016, 19:23

Však Déčka nejsou registrovány, to je naprosto ten stejný případ, jak to navrhuješ ty. No defacto navrhuješ to, o co se snaží EK - trochu palba do vlastních řad. V dnešní době je potřeba naopak mluvit o uvolnění. Nebo to dopadne jak ve Skotsku se vzduchovkami :(

Pablo.gs

Příspěvek#87 » čtv 5. kvě 2016, 19:49

Jasně máš recht, já si to vztáhnul nevím proč, na ty perkusní revolvery který už registrovaný jsou. Omluva.

Zpět na