Střelba v hospodě v Uherském Brodě 24.2.2015

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy

jibarto

Příspěvek#31 » úte 24. úno 2015, 19:40

To Int1m1thy : No,já vím...teď jsem viděl zprávy...je ovšem fakt,že on-střelec byl labyl...a zrovna jeden ze sta...to je děs...
Pravdou je,že mi obvoďák dal štempl a kdybych se třeba lečil na psych.tak by to vůbec nezjistil....možná je to tenhle případ...to jsou ale jen moje doměnky...uvidíme...

Luky22

Příspěvek#32 » úte 24. úno 2015, 19:43

Možná to odskáče jeho obvoďák. To ale bude znamenat, že každý žadatel o ZP bude preventivně odeslán svým doktorem na psychotesty. Ještě že mám tuhle proceduru už za sebou a jen čekám na zbroják. V hodině dvanácté...

mikymoto

Příspěvek#33 » úte 24. úno 2015, 19:45

No ono je otázkou, jak hodně jsou jednotlivé úřady propojeny informačně. Netuším, zda je zaveden nějaký standardizovaný postup, který by určoval povinnost u každého nově zjištěného psychicky nemocného člověka ověřovat zda není vlastníkem zbrojního průkazu nebo řidičského průkazu a následně vyvolané odebrání těchto průkazů (a zbraní).

Navíc jsem tu informaci o "labilním jedinci" zatím slyšel pouze od reportérů. Takže to mohla být pouze spekulace na základě informací sousedů typu - byl divnej, s nikým se nebavil, neměl rád děti a psy, na každýho řval, ...

david33

Příspěvek#34 » úte 24. úno 2015, 19:50

jestli to proběhne tak to bude probíhat jak na Slovensku

MM

Příspěvek#35 » úte 24. úno 2015, 19:51

Som laik, ale myslim si ze pokial nechodime na testy ob dva tyzdne, tak nemaju sancu odchytit nieco take ako cloveka ktoremu zrejme hrablo zo situacie v ktorej bol. Ale ze sa to rozhodol riesit takto ... vyrobil by nejaky pruser ci uz so zbranou alebo bez nej (kuchynsky noz, kyselina z baterky, auto ...). Akurat sa treba snazit vysvetlit to tej 'spravodlivo rozhorcenej' verejnosti co sa teraz na nas magorov bude mat tendenciu zosypat. :(

xTom

Příspěvek#36 » úte 24. úno 2015, 19:58

Nejhorší je, že televize Nova a Prima zase vše ví, ví kdo byl střelec, znají odpověď na všechny otázky... prostě hnus. Policie zatím nic neví a vše vyšetřuje, na druhou stranu nevím co chtějí vyšetřovat, chlap byl asi blázen a vzhledem k tomu, že se na místě zastřelil nikdo nic nevyšetří, natož aby byl někdo potrestán. A i kdyby, těm lidem to život nevrátí :(

Luky22

Příspěvek#37 » úte 24. úno 2015, 20:03

Věřím, že až opadnou emoce, zvítězí nakonec rozum. Odebrat lidem zbraně, tudy přece cesta nevede. Hepnarová vraždila autem, cvok ve Frenštátě rozpojil ve sklepě paneláku plynové potrubí... Když se někdo rozhodne vraždit, nikdo mu v tom nezabrání. Zbraň i způsob si vždy najde.

Serz

Příspěvek#38 » úte 24. úno 2015, 20:07

pribarvovani bylo krasne videt v reportazi na prime. kde to jen slo, tak vrazili nejaky "korenici" vyraz. napr. dobry smutny vecer, bezhlave strileni, sileny strelec, tragicky uz nevim co. ani jeden z novinaru co otevrel tu hubu, si nektery takovy obrat neodpustil. naopak se mi docela libil strizlivy pristup policejniho prezidenta

david33

Příspěvek#39 » úte 24. úno 2015, 20:11

zbraně jako pistole -puška ma vždy zvlaštní flujdum.Kdyby ten blazen vzal sekeru a všem hostům v restauraci rosekal hlavy tak ani nikoho nenapadne zakazat sekary

Doolittle

Příspěvek#40 » úte 24. úno 2015, 20:31

Pocházím z UB, bratrancův tchán stačil utéct bočním východem. Bez bundy, bez věcí, ale žije. Ví se i kdo to byl, prý člověk, který už pomalu nevycházel z baráku a evidentně naprostý magor. Nemám ověřeno, ale měl prý pracovat ve zbrojovce, většina lidí dostala ránu do hlavy, střílet asi uměl. To že tam pracoval není jisté, jen jsem to slyšel z telefonátů od známých, co mi volali. Údajně Kovář se jmenoval...

Návštěvník

Příspěvek#41 » úte 24. úno 2015, 21:27

Uvádějí ho jako Zdeňka K. Takže je klidně možné, že Zdeněk Kovář...

Boleslav

Příspěvek#42 » úte 24. úno 2015, 21:30

Upřímnou soustrast všem postiženým.

To, jestli měl ZP nemá podle mne na to co se stalo vliv, mohl to udělat čímkoliv.
Nevidím sám ani smysl přemýšlet nad tím, co kdyby, protože tragédie se již stala.
Smysl má snad jen nějak pomoct pozůstalým, podle HN bude vyhlášena sbírka.

tom38

Příspěvek#43 » úte 24. úno 2015, 21:39

Doufám, že to přežijeme bez úhony :cry:
http://zpravy.idnes.cz/drzeni-zbrani-v- ... clanek-box

iloveguns

Příspěvek#44 » úte 24. úno 2015, 22:10

Takový magor je schopen udělat ještě mnohem větší škodu a zabít víc lidí i bez bouchaček. Ten šílenec ve Frenštátě zbraň neměl a tak své "osobní problémy" řešil zážehem plynu ve sklepě.

jarvan

Příspěvek#45 » úte 24. úno 2015, 22:20

Je jendoznačně strašné co se stalo.

Nechápu, jak mohl dostat razítko od obvoďáka (500Kč, u nás zřejmě bez jakékoliv odpovědosti, dobrejch!!!) a když se řeší i "spolehlivost". O věci vím pouze ze sdělovacích prostředků, ale jestli tam bylo čoromoro a nestandartní chování z jejich strany na denním pořádku, tak mi neřikejte, že o tom PČR nic nevěděla! Proč sakra nekonala dříve?

A intelektuál Chovanec uvažuje o počtu vydaných ZP.
Kdyby tam seděl někdo, který by se uměl a hlavně měl čím se bránit, tak k masakru takovýchto rozměrů vůbec nemuselo dojít.

Zpět na