Střelba v hospodě v Uherském Brodě 24.2.2015

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
marinakus

Příspěvek#256 » ned 1. bře 2015, 21:23

ace curly: nikomu nic neroubuju ale nenechám ani cpát nic sám sobě, říct, že policajt složil slib a proto se má nechat bezmyšlenkově zabít je hezké..... osočit někoho ze zbabělosti z poza počítačové židle je taky projev.... jen jsem psal, že já tam nebyl a proto se necítím fundovaný někoho odsuzovat ale tady to jde jak na běžícím pásu..... možná je pravda, že mohli udělat víc ale policie má svoje metodiky a prostřílet se přes všechno je prostě až to poslední a na to jsou cvičené zásahovky... a i pro ty je to poslední možnost, prostě je to tak a nevím, co s tím chceš dělat

Carloss

Příspěvek#257 » ned 1. bře 2015, 21:26

Takže tu máme tvrzení proti tvrzení. Poldi říkaj, že poté, co odešli zazněl už jen jediný výstřel - ten poslední. Na to, co tvrdí ten z toalety bych moc nesázel. Ne, že by lhal, jen jeho vnímání reality bylo bezesporu značně zkreslené stresem, čemuž se vůbec nedivím. Co slyšela ta kuchařka... no třeba se to dovíme... Snad, možná... doufám...

Marinakus má pravdu.

marinakus

Příspěvek#258 » ned 1. bře 2015, 21:33

carloss: mě nejde o to mít pravdu, něco za sebou mám a nevím jestli bych vycouval jako ti dva kluci nebo ne.... mě štve, že je odsuzují lidi, kteří vůbec nemají tušení a odsuzují je jen na základě toho, že policajt je prostě spotřební věc... je to člověk jako každý jiný a nerozhoduje se jen o sobě ale i o druhých (obvinit je, že zavinili něčí smrt bez důkazů je docela hnus)

ace curly

Příspěvek#259 » ned 1. bře 2015, 21:39

Jo a mimochodem, podle těch žvástů toho kapitálního generála, že kluci nikdy v podobné situaci nebyli, tak nemohli zasáhnout, vyplývá co ? To lehce spočítáme. Aby chlapci získali zkušenosti, potřebujeme,když byli dva a osum mrtvých a při počtu cca 40.000 pomáhačů...to nám dělá 160.000 ks zkušeností. No ale, protože žádná situace není stejná, tak to máme...kua...nějak mi dochází obyvatelstvo. Leda, že by tak import pomohl.

marinakus

Příspěvek#260 » ned 1. bře 2015, 21:42

s tvým odporem proti policii ti asi nepomůžu... asi se prostě budeme v názorech lišit

Luky22

Příspěvek#261 » ned 1. bře 2015, 21:42

Měl obrovské štěstí, že toho magora nenapadlo obejít hajzlíky. Času na to měl víc než dost. Nejsmutnější na tom je, že jestli bude mít psychické problémy, čemuž bych se nedivil, a navštíví cvokaře, tak může na zbroják nejspíš zapomenout... Pokud by teda o něj stál.

ace curly

Příspěvek#262 » ned 1. bře 2015, 21:54

Zabíjel ten magor. Když se rozhodne, určuje čas a místo vhodné pro něj. Nejlepší by bylo,kdyby byl ozbrojen někdo z těch lidí. To by byly nejmenší ztráty. Bohužel nebyl nikdo. Počet mrtvých narůstá. Pak tady máme policii, která tam nikdy nemůže být včas, v tomhle nemáme sporu. Policie je už na místě a...a nic. A protože uvnitř nikdo z policie nebyl, ale ty lidi co to popisovali ano, tak komu budeme věřit ?

david33

Příspěvek#263 » ned 1. bře 2015, 21:54

panove at je to tak nebo tak policie to na sebě nenecha jejich jednoducha odpověd bude moc zbraní mezi lidmi tak s toho vypliva že by se nic nestalo kdyby civilove neměli zbraně.Toto co se stalo na to sme koukali akorátv televizi sama policie nevěděla jak stim naložit ale myslím ze se nepouči a budou přemyšlet jak nam sebrat zbraně :(

Blacky

Příspěvek#264 » ned 1. bře 2015, 22:01

Luky22 píše:NE policajt bude pořád policajt. Až ty hrdino vezmeš na sebe mundůr a půjdeš do neznámeho prostru, kde na tebe někdo střílí, možná se posereš stejně jako ty dva a radši taky počkáš na zásahovku. Možná bys tolik neměl koukat na Chucka Norrise. :(

Buď v klidu, Blacky. Určitě bych se neposral. Vojenskou odborností jsem velitelem průzkumného družstva. Ti dva policajti patří vysvléct z uniforem. Ve válce by šli za zbabělost rovnou ke zdi!

Odbornost velitele průzkumného družstva může získat kde kdo. Už to bude asi dost dlouho, co jsi sloužil ZVS vid? Jestli nemáš argumenty a jen se chceš vytahovat, tak mě oslovuj pane nadporučíku! :roll: Absolvoval jsem VA Vyškov 2001 ČVO 107 tj. strážní služba a následně 570 na f 08 250 tj. náčelník chemické služby u 1.VMZ ÚzO Litoměřice . Takže kdo má "větší péro" :) :lol:

A opět nemohu souhlasit. Válečný stav je něco zcela jiného, než policejní zásah.

Můžeš ale prosím odpovědět Marinakusovy z Příspěvek#244 » ned 1. bře 2015, 19:56 ???

Suma sumárum podle mě. Dva policisté nedostatečně vycvičeni pro tuto situaci, která se stává naprosto výjimečně, udělali co bylo v jejich silách. Zda mohli udělat něco víc, nebo být 10 a 11 obětí není jasné a ani nebude. Rozhodně ale myslím, že střelec po jejich kontaktu už střelil jen sebe. Ostatní oběti už byly mrtvé, ať už první ranou, nebo dostřelem. Hejtman, starosta, "očití svědci/nesvědci" a další, hlavně novinářská svoloč na tom jen hledá senzaci a lžou jak tiskne. Mrtvým už nikdo nepomůže, tak si jen přejme, že i policajti se chytnou za nos a zlepší výcvik. :idea:

ace curly

Příspěvek#265 » ned 1. bře 2015, 22:09

To Marinakus: Myslíš, že mám odpor proti policii ? To bych synovi dolámal nohy tak, že by do Prahy nedojel (viz o několik příspěvků výše). Mám odpor proti špatným lidským vlastnostem, ať už jsou jakkoliv oblečené.

HonzaLBC

Příspěvek#266 » ned 1. bře 2015, 23:34

Blacky píše:tak si jen přejme, že i policajti se chytnou za nos a zlepší výcvik. :idea:

A proč by se policajti chytali za nos? Vždyť přeci pořád všichni tvrdí, jak bylo všechno v pořádku, udělali co měli, na 100% jedinou správnou možnost, co mohli udělat, tak není sebemenší důvod cokoliv měnit. Takže až se příště stane něco podobného, dopadne to úplně stejně, protože už budou vědět, že je přeci jen jedno jediné řešení jak na 100% správně postupovat. Jen příště to třeba bude základka plná dětí, ve které ten střelec třeba za ty dvě hodiny klidu vystřílí půlku školy ...

Lucas96

Příspěvek#267 » ned 1. bře 2015, 23:50

Tak už se to tady zvrhlo v poměřování pinďourů podle hodností,pěkně :D
HonzaLBC: Toho se bojím taky že to bude vyhodnoceno jako perfektně zvládnutý zásah a pak se toho budou držet všichni protože proč oni by riskovali život když nemusí. No školu kde je 200dětí + zaměstnanci si nechci ani s tímhle postupem představit ale myslím že v takovém okamžiku by tam vlítnul první ozbrojený rodič který by věděl že tam má dítě.

HonzaLBC

Příspěvek#268 » ned 1. bře 2015, 23:58

Lucas96 píše:v takovém okamžiku by tam vlítnul první ozbrojený rodič který by věděl že tam má dítě.

Nevlítnul by tam, policie by ho nepustila dovnitř, protože by přeci měli situaci perfektně zvládnutou, přesně podle vzoru z Brodu ...

Pupak

Příspěvek#269 » ned 1. bře 2015, 23:58

coffee píše:Takzvané vhodné použití pravdy. Ano, určitě byli mrtví okamžitě .... po ráně do hlavy (jen odhaduji, neměl jsem sílu ty plky poslouchat). Pochybuji, že patolog dokázal říci, v jakém časové posloupnosti byli střeleni do té které části těla. Ne každé střelné poranění končí smrtí.

To bude pro patologa asi oříšek, nicméně bych úplně nepodceňoval balistiku a logiku. Pokud někdo bude mít dvě rány v hlavě a k tomu nějaký další nesmrtící zásah(y), tak je posloupnost dost nabíledni. Úhly, zplodiny, střely v podlaze a zdech, z toho všeho se dá vyčíst hodně. Bohužel je od začátku zřejmo, že se bude tutlat, protože by to pár kašparů mohlo stát místo potažmo (politickou) kariéru. Smrdí to smrdí, jako obvykle od hlavy.

coffee
Vedení LOS

Příspěvek#270 » pon 2. bře 2015, 00:24

Jistě, máš pravdu, ale argumentace byla pitevními zprávami.
Kdyby místo obhajování svých míst a zbytečných tiskovek se stanovisky, že všechno bylo v pořádku, když veškeré prošetřování ještě nemohlo skončit, nechali pracovat ty, kterým to náleží, pak teprve vydali vyjádření co se stalo, co bylo dobře, co špatně a jak tomu předejdou....
Kdo nic nedělá, nic nezkazí, ale již druhý den hlásat, že nikdo nepochybil ... Záleží na tom, kde je příčina toho pochybení, a to máš také pravdu, vrchnost si to nebude chtít připustit. Ochota rozhodnout a nést následek svého rozhodnutí se v našich končinách moc nenosí, raději namočit toho posledního, který nic rozhodnout nemůže.

Zpět na