V panice střelil policistu, chce zrušit trest
Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
- Sedmej
Příspěvek#16 » stř 11. kvě 2016, 11:40
mě přijde i zvláštní, že by při zásahu nezaznělo, že jde o polici. moc záběrů ze zásahů policie nepouští, ale přijde mě, že na všech stále někdo řve, že jde o policii. nebo nevíte, jak tohle reálně chodí?
střílet přes dveře, aniž bych věděl kdo tam je mě nicméně přijde jako velká blbost a může být rád, že policistu nezastřelil. pokud policie postupovala nějak špatně, asi by k tomu soudce mohl přihlédnout. ale trest za tohle bych mu také dal.
střílet přes dveře, aniž bych věděl kdo tam je mě nicméně přijde jako velká blbost a může být rád, že policistu nezastřelil. pokud policie postupovala nějak špatně, asi by k tomu soudce mohl přihlédnout. ale trest za tohle bych mu také dal.
- P.V.
Příspěvek#17 » stř 11. kvě 2016, 11:46
Řvou, ale až když jdou dovnitř - když Ti někdo řve v bytě, tak Tě úlek rozhodí a obvykle se nevzmůže na odpor...
Spíš by mě zajímalo, jak to, že tam šli, když nebyl veden jako podezřelý... Samozřejmě, že ne vždy se prohlídka musí dělat u podezřelého, ale když by šlo o bezúhonného občana a ve spise by nebylo nic pro co a proč tam jít, tak by soud příkaz nedal...
A pokud šli přímo k tomu odsouzenému, tak museli vědět, že má zbraň - to si lustrují.
Spíš by mě zajímalo, jak to, že tam šli, když nebyl veden jako podezřelý... Samozřejmě, že ne vždy se prohlídka musí dělat u podezřelého, ale když by šlo o bezúhonného občana a ve spise by nebylo nic pro co a proč tam jít, tak by soud příkaz nedal...
A pokud šli přímo k tomu odsouzenému, tak museli vědět, že má zbraň - to si lustrují.
Naposledy upravil(a) P.V. dne stř 11. kvě 2016, 11:50, celkem upraveno 1 x.
- pavelg
Příspěvek#20 » stř 11. kvě 2016, 12:16
Kdyby měl brokovnici a počkal, až násilníci dveře vyrazí, mohlo to dopadnout i hůř.
Jak měl vědět, že jde o policii? Takhle brutální útok není sranda a z toho, co píšou, to spíš vypadá na chybu policie. Možná to byl překlep v adrese, který se stává jednou za 5 let..ale pak to měli s chlapem vyřídit gentlemansky a nesnažit se ho udělat na napadení policisty.
Ve světle nové pravomoci policie vstupovat do bytu za účelem zajištění zbraně na základě podezření ... no máme se nač těšit. Doufejme, že použití beranidla bude předcházet nějaká artikulovaná řeč.
Jak měl vědět, že jde o policii? Takhle brutální útok není sranda a z toho, co píšou, to spíš vypadá na chybu policie. Možná to byl překlep v adrese, který se stává jednou za 5 let..ale pak to měli s chlapem vyřídit gentlemansky a nesnažit se ho udělat na napadení policisty.
Ve světle nové pravomoci policie vstupovat do bytu za účelem zajištění zbraně na základě podezření ... no máme se nač těšit. Doufejme, že použití beranidla bude předcházet nějaká artikulovaná řeč.
- Chip
Příspěvek#22 » stř 11. kvě 2016, 13:10
Članek vychází z informací advokátky p. Slámové, takže objektivita je zajisté "vyvážena..." Pokud šli vykonat domovní prohlídku, museli mít soudcem podepsaný příkaz k domovní prohlídce. Takže žádná divočina nebo zvůle policie v tom není. Tvrzení že nevěděl o tom, že jde o policisty, je jedno z nejstarších tvrzeni které používá každý drban. ( viz případ vraždy Linharta na Olšanském náměstí a Fehima Hanuši na plzeňsku) Osobně se divím, že ho ten rozjetej válec okamžitě nesmázl, ale snad příště...
- P.V.
Příspěvek#23 » stř 11. kvě 2016, 13:15
Serz píše:Cetl jsem, ze ani prohlidkou objektu nic nenasli. Pochybuju, ze "neco meli". Navic, na takovou akci je nekdo musel vyslat a ten by mel vedet proc...
To, že se nic nenašlo, neznamená, že tam nikdy nic nebylo. Jak jsem psal výš - stačí jednou spláchnout...
- franta599
Příspěvek#24 » stř 11. kvě 2016, 13:26
doufam že pokud nekdy budou chtit ke me že alespon neco reknou než začnouz vyražet protože bych jednal nejspíše stejne kdyby s bouchačkou čekal než otevřou tak by to k soudu nemuselo dojit .... protože by byl mrtvej
samozřejme jen za předopkladu že jenom mlčky mlatili do dveři beranidlem což se mi teda uplne nezda
vetšinou 50x hlásí/řvou kdo klepe 
samozřejme jen za předopkladu že jenom mlčky mlatili do dveři beranidlem což se mi teda uplne nezda
- Sedmej
Příspěvek#25 » stř 11. kvě 2016, 13:32
Chip: vidíš, asi máš pravdu a díky pár takovým článkům jsou lidi schopný linčovat soudce a půlku policie. stačí se kouknout na komentáře pod článkem, kde každý přesně ví co se stalo a hlavně co se mělo stát. přitom to je asi jak píšeš, že úplně tak čistejk nebyl, zákrok byl schválenej soudem na základě nějakého šetření policie a chlap dobře věděl kdo si pro něj jde.
- tuton
Příspěvek#26 » stř 11. kvě 2016, 13:36
Asi takhle:
Prokazování příslušnosti
(1) Při provádění úkonu je policista povinen prokázat svou příslušnost k policii služebním stejnokrojem, služebním průkazem nebo odznakem policie, na kterých musí být zřetelně viditelné identifikační číslo. Zaměstnanec policie je při provádění úkonu povinen prokázat svou příslušnost k policii průkazem zaměstnance policie se zřetelně viditelným identifikačním číslem.
(2) Pokud povaha nebo okolnosti úkonu neumožňují prokázat příslušnost způsobem podle odstavce 1, prokáže policista svou příslušnost k policii ústním prohlášením „policie“; to neplatí, brání-li povaha nebo okolnosti úkonu také ústnímu prohlášení. Způsobem podle odstavce 1 se policista prokáže ihned, jakmile to okolnosti úkonu dovolí.
(3) Povinnost prokázat příslušnost k policii nemá policista, který tuto příslušnost oprávněně zastírá.
Posuzovat, jaka skutecnost nastala nebo nenastala v probiranem pripade a kdo se choval spravne a kdo ne, na zaklade dostupnych informaci nehodlam.
A jako jiz nekteri prede mnou budu doufat, ze PCR nikdy nebude mit duvod ke mne takhle vtrhnout. Riziko, ze se neco pokazi, je vzdy velike a to ani obyvatel domu ci bytu nemusi byt ozbrojen...
Prokazování příslušnosti
(1) Při provádění úkonu je policista povinen prokázat svou příslušnost k policii služebním stejnokrojem, služebním průkazem nebo odznakem policie, na kterých musí být zřetelně viditelné identifikační číslo. Zaměstnanec policie je při provádění úkonu povinen prokázat svou příslušnost k policii průkazem zaměstnance policie se zřetelně viditelným identifikačním číslem.
(2) Pokud povaha nebo okolnosti úkonu neumožňují prokázat příslušnost způsobem podle odstavce 1, prokáže policista svou příslušnost k policii ústním prohlášením „policie“; to neplatí, brání-li povaha nebo okolnosti úkonu také ústnímu prohlášení. Způsobem podle odstavce 1 se policista prokáže ihned, jakmile to okolnosti úkonu dovolí.
(3) Povinnost prokázat příslušnost k policii nemá policista, který tuto příslušnost oprávněně zastírá.
Posuzovat, jaka skutecnost nastala nebo nenastala v probiranem pripade a kdo se choval spravne a kdo ne, na zaklade dostupnych informaci nehodlam.
A jako jiz nekteri prede mnou budu doufat, ze PCR nikdy nebude mit duvod ke mne takhle vtrhnout. Riziko, ze se neco pokazi, je vzdy velike a to ani obyvatel domu ci bytu nemusi byt ozbrojen...
- Paulus
Příspěvek#27 » stř 11. kvě 2016, 13:48
Současná policie je plná naprosto neschopnejch imbecilů a odpodu z pracáku, ale na tohle prostě potřebuje lidově řečeno povolení zhora a tam jsou lidi co jim jde o místo a hlavně peníze. Takže, aby to bylo tak divoké jak to dotyčná píše to nebude, nikdo by si pro nic zanic nevzal nic na triko, ale jak jsem psal v úvodu to neznamená, že tam nezasahovali nějaký jelita... Ale počkejme na oficiální informace....
- Chip
- pavelg
Příspěvek#29 » stř 11. kvě 2016, 14:05
Mně přijde nepravděpodobné, že by někdo vědomě střílel na policistu, pokud to samozřejmě není v přestřelce a člověk není gangster. V takovém případě by ale v palbě pokračoval i potom, ne?
Takže předpokládám, že ten člověk skutečně nevěděl, že za dveřmi je policejní jednotka a ne banda násilníků.
Tak teď zbývá zjistit, jestli to vědět mohl a jestli Policie udělala přiměřené kroky, aby to věděl.
Takže předpokládám, že ten člověk skutečně nevěděl, že za dveřmi je policejní jednotka a ne banda násilníků.
Tak teď zbývá zjistit, jestli to vědět mohl a jestli Policie udělala přiměřené kroky, aby to věděl.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí