Ústavní stížnost Václava Houšteckého-střelce z Krušných hor

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
g-relax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#31 » stř 13. kvě 2015, 22:09

Snad admin promine odkaz na spisový materiál, aby se případní zájemci s ním seznámili a byli v obraze.

reddog

Příspěvek#32 » čtv 14. kvě 2015, 04:32

Milosi,
Je dobre, zes ten odkaz na spisovy material dal. Opakovani - matka moudrosti. Nevadi, kdyz si kazdy udela svuj nazor (at je jakykoli), ale je skoda, kdyz si jej dela bez informaci.

jakolev3:
Ano, nekteri jsme se Vaska ve vezeni snazili moralne podporovat. Treba i zasilanim pohlednic. At se neschovavam za "nekteri", tak konkretne ja si myslim, ze v jadru Vasek neni zly/spatny clovek, takze osobne budu velmi rad, kdyz se po navratu zpet zapoji do behu zivota a bude nam vsem prospesny svou aktivitou. I to je jeden z duvodu meho posilani pohlednic. Protoze narozdil od chronickych recidivistu, flakacu, nemakacenek, asocialu a pobiracu davek, ma Vasek potencial a pracoval pred nastupem k vykonu trestu a chce pracovat i po preruseni/ukonceni. Uz to je pro mne dobry duvod jej opet (alespon moralne) podporit a stat za nim.
A jedna mala technicka pripominka, ktera tady uz padla: seznam se s pripadem vic, pochopil bys, jak to bylo 2:1 vs 1:1. A mozna si toho i na jinych forech procti vic, abys pochopil duvod, ktery nektere tak hnal do seznamovani verejnosti s prubehem teto kauzy. Mej hezky den.

Tomik

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#33 » čtv 14. kvě 2015, 05:38

Jakolev3 je prostě další z těch, kteří o tom nic neví a vědět nepotřebují. Kdyby tam byl on, vyřídil by toho ožralu na první dobrou - dáš mu jednu a lehne, ne? Oh, wait, proč ležím na zemi já a ten vožralej dědek do mě buší?
Bůra za každého takového klávesnicového fightera a píšu tohle z Floridy.

jakolev3

Příspěvek#34 » čtv 14. kvě 2015, 10:23

cela verzia strelca (aj odovodnenie pouzitia zbrane) stoji na tom, ze bol opakovane udierany pastami do tvare, najprv v stoji, nasledne na zemi...

na druhej strane:
01.JPG

ja osobne si opakovane udieranie pastami do tvare (kvoli ktoremu by som mal tasit zbran) predstavujem inak, to je moj nazor.

graver: vyjadrovat sa k tebe asi ani nema cenu, co? ;)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#35 » čtv 14. kvě 2015, 10:35

Nemá. Nedělej to - ani by to nedoletělo. Se žvanily polemiku nevedu. Howgh.

Rough boy

Příspěvek#36 » čtv 14. kvě 2015, 11:25

Z toho mi jednoznačně vychází jedno - obviněný se bránil včas, dřív, než utrpěl otřes mozku, zlomeniny a krvavá poranění. Měl se nechat chvilku tlouct, aby třeba po jedné nešťastné ráně do kebule začal krvácet do mozku a dnes nebyl mezi námi. Jo, to je pane logika.
Přiměřenost obrany a věrohodnost výpovědí nehodlám komentovat, protože neznám dotyčné a ani nejsem z těch, co četli trestní spis. Pro jeho maminku je ale určitě nejdůležitější, že byl souzen jedním a ne nesen čtyřmi.

janpolasek

Příspěvek#37 » čtv 14. kvě 2015, 11:30

jakolev3: a kdy je teda podle tebe adekvátní tahat kvér? když už nemáš žádné zuby a jedno oko? prostě pokud ho mlátí do ksichtu ožralý chlap, výrazně silnější, a nepřestane ani po vytažení kvéru, tak co měl dělat? Podle mě je hlava natolik důležitá a zranitelná část těla, že při trvajícím útoku na hlavu je oprávněná obrana střelnou zbraní.

janpolasek

Příspěvek#38 » čtv 14. kvě 2015, 11:32

holt lepší by bylo být souzen dvanácti, ale u nás je to jinak. myslím si, že právě v takových případech by soud s porotou bylo mnohem lepší řešení, než samotný soudce.

Int1m1thy

Příspěvek#39 » čtv 14. kvě 2015, 13:54

jakolev3: takze dle tebe se mam nechat zabit a pak az se branit ?

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#40 » čtv 14. kvě 2015, 13:56

Bohužel nejen dle něho, ale jak vidno i dle soudce.

Luky22

Příspěvek#41 » čtv 14. kvě 2015, 14:33

sided píše:Luky22: Máš pocit že je to vtipný? :roll:

Hm, těžko říct. Mně osobně to vtipný připadá. Jenže každý máme laťku toho, co je ještě vtipný a co už ne nastavenou někde jinde. Mám rád drsný humor, ale uznávám, že ne každému to vyhovuje. Takže pokud jsem urazil něčí jemnocit, pak se omlouvám.

jakolev3

Příspěvek#42 » čtv 14. kvě 2015, 14:34

Int1m1thy píše:jakolev3: takze dle tebe se mam nechat zabit a pak az se branit ?

ano Intimithy, presne tak to podla mna je...taketo blbostky si mozte rozpravat spolu s graverom pod perinou.

Ked to zoberiem z vasho pohladu, tak pre vas je uz aj facka dobry dovod na to, aby ste tahali zbran? lebo co ak tych faciek nasledujuce 2 hodiny pride 1200 a ja z toho umriem?

Nebudem sa tu s vami natahovat, povedal som len svoj nazor na vec. Od zaciatku mi bolo jasne, ze s mojim nazorom nebudu ostro suhlasit paranoidi, ktori nosia pistol aj na zachod, lebo od vsadial na nich nepretrzite ciha smrtelne nebezpecenstvo. Ja sam nenosim a ani nebudem, necitim sa byt natolko ohrozeny...nechapem ani vyznamu nosenia zbrane, samozrejme pokial nemas rizikove povolanie alebo nebyvas v Tijuane.

A viem o com hovorim kedze poznam par ludi, ktori chodia rano elektrickou do (kancelarskej) prace, a ak by to bolo mozne, tak by najradsej pri sebe nosili aj RPG, lebo nikdy nevies vsak? A dobre viem, ze takyto typci na tu facku doslova cakaju...

Luky22

Příspěvek#43 » čtv 14. kvě 2015, 14:44

jakolev3: Jak už tatíček Einstein říkal, vše je relativní. Pro někoho, kdo váží 50 kg a měří 155cm může být i hospodská facka od stokilového 190 cm vysokého ožralého chlapa ohrožením života. Nedivil bych se mu, kdyby sáhl po bouchačce. Ono, facka není jen tak. Kolik lidí po ní zemřelo. Upadneš na roh stolu, krvácení do mozku, finíto. Takhle přesně zemřel běžec Odložil, manžel Věry Čáslavské rukou svého syna. Takže s ukvapenými závěry bych byl opatrný.

jakolev3

Příspěvek#44 » čtv 14. kvě 2015, 14:46

jasne Luky, s tym 100% suhlasim...vsetko je relativne. Ja len vec vidim z druhej strany a vidim, ze tu to nie je akceptovatelne...

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#45 » čtv 14. kvě 2015, 14:54

Už toho trolla nekrmte...

Zpět na