Střelba v hospodě v Uherském Brodě 24.2.2015
Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
- Prcek
Příspěvek#77 » stř 25. úno 2015, 16:47
http://gunlex.cz/ ... tam je vše
Je třeba, aby takové sdružení, které opravdu pro střelce něco dělá, mělo co největší členskou základnu. 300Kč poplatek za rok má asi každý, je to jako vykropit nějakých 80 Lugerů 

- molegabet
Příspěvek#79 » stř 25. úno 2015, 17:54
jarvan píše:To, že elementární slušnost pokulhává, to si uvědomují všichni, ale (zřejmě) narozdíl od vás to nevidím jako relevantní důvod ke střelbě.

Asi jsme si nerozuměli, ale díky za odpověď.
Psal jsem, že to začíná tolerancí k nevychovanému spratkovi v MHD a končí tolerancí k potenciálně nebezpečnému chování. Tj. že se řeší až nezákonné jednání, bez nátlaku proti počátečnímu vybočování z nepsaných pravidel soužití. Nikdo se nestane vrahem tak, že se narodí. To se vyvíjí a prohlubuje.
jarvan píše:S nezodpovědným vydáváním ZP také nesouhlasím. Z mého hlediska je problém spíše v jakési setrvačnost při prodlužování platnosti. Stejně jako u ŘP se většinou "nekompetence" řidiče řeší, až když dojde k nějakému excesu.
To je ale právě ono, o čem mluvím.

Včetně toho, že skutečné testování neexistuje. Stejně jako u ŘP ne. Kdo něco ví o psychologickém testování, tak ví, že by ten psycholog musel mít dotyčného pod zátěží a opakovaně, aby něco poznal.
Jak to bylo s tím opakovaným policejním zájmem o dotyčného střelce, nevím. Asi nebylo nic prokázáno, zjištěno ... a jsme zase u toho, až retroaktivní postih, nikoli preventivní zásah. Zřejmě nic proti zákonu neudělal, jen neformálně víc a víc obtěžoval okolí...
- robokop
Příspěvek#81 » stř 25. úno 2015, 18:51
Smiřme se s tím, že je to tragédie, která se nedala předvídat a bohužel občas k něčemu takovému dojde, to je život. Spoustě lidí může hrábnout, někomu se stačí jen se napít. A jestli si potom vezme do akce pistoli, nůž či kladivo, to už je jedno.
Je mi ovšem smutno z toho, že takoví politici jako je současný ministr vnitra, neopomene nenápadně sbírat politické body svými výroky i při této situaci. Přitom jeho lidi (dvoučlenná hlídka) podle posledních zpráv vešli ozbrojeni do restaurace, o které věděli, že se tam střílí ..... a kupodivu překvapil je střelec, který po nich začal střílet. Takže i když viděli spoustu polehaných lidí (někdo mohl ještě žít), tak se zbaběle zdekovali a volali zásahovku. U nás asi je spoleh jenom na tu zásahovku, zbytek policajtů jsou matláci a člověk se tedy musí umět ubránit sám.
Je mi ovšem smutno z toho, že takoví politici jako je současný ministr vnitra, neopomene nenápadně sbírat politické body svými výroky i při této situaci. Přitom jeho lidi (dvoučlenná hlídka) podle posledních zpráv vešli ozbrojeni do restaurace, o které věděli, že se tam střílí ..... a kupodivu překvapil je střelec, který po nich začal střílet. Takže i když viděli spoustu polehaných lidí (někdo mohl ještě žít), tak se zbaběle zdekovali a volali zásahovku. U nás asi je spoleh jenom na tu zásahovku, zbytek policajtů jsou matláci a člověk se tedy musí umět ubránit sám.
- aula
-
hugofalfar - Příspěvky: 317
- hugofalfar
Příspěvek#83 » stř 25. úno 2015, 20:00
robokop píše:Smiřme se s tím, že je to tragédie, která se nedala předvídat a bohužel občas k něčemu takovému dojde, to je život. Spoustě lidí může hrábnout, někomu se stačí jen se napít. A jestli si potom vezme do akce pistoli, nůž či kladivo, to už je jedno.
Nevím jak u koho, ale u mě si takovej šmejd takovými výroky politické body nenasbírá. Ono vlastně asi u nikoho normálního

- Prak88
Příspěvek#84 » stř 25. úno 2015, 21:51
Vážení kolegové,
pokusím se zaměřit úvahy trochu jiným směrem, představte si, že jste osobnost přesvědčená o tom, které každý ubližuje (šikanuje) a nemá nikde dovolání, a nikoho mé problémy nezajímají. Najednou sleduji v TV a i v ostatních médiích jak tři střelci jsou najednou světoznámí jen proto, že vystřílí redakci humoristického časopisu a je jedno z jaké pohnutky. Taková mediální masáž a "popularita" může labilní osobnost zlákat k následování. Docela se obávám kdo další se v tomto obrazu zhlédne.
pokusím se zaměřit úvahy trochu jiným směrem, představte si, že jste osobnost přesvědčená o tom, které každý ubližuje (šikanuje) a nemá nikde dovolání, a nikoho mé problémy nezajímají. Najednou sleduji v TV a i v ostatních médiích jak tři střelci jsou najednou světoznámí jen proto, že vystřílí redakci humoristického časopisu a je jedno z jaké pohnutky. Taková mediální masáž a "popularita" může labilní osobnost zlákat k následování. Docela se obávám kdo další se v tomto obrazu zhlédne.
- tom38
Příspěvek#85 » stř 25. úno 2015, 22:08
Sleduji na netu různé reakce politiků, právě na Radiožurnálu skončil rozhovor s Bublanem a ještě s někým (jméno jsem nezachytil) a veskrze je stanovisko takové, že o zpřísnění pro držitele ZP se nechystá. Pěkně to řekl Bublan, že nechce, aby se na základě této tragédie začal pořádat hon na držitele ZP. Tak snad to nějak ustojíme 

- aleš_
Příspěvek#87 » stř 25. úno 2015, 22:29
Prak88: Klíčové slovo je "copycat" a mluvil o tom mimo jiné i psycholog na DVTV http://video.aktualne.cz/dvtv/psycholog ... 5900fea04/
Ale to nemá konkrétně se střelnými zbraněmi nic společného. Kopírovat jde i Jacka Rozparovače a své kopie mají i hvězdy šoubyznysu - hodně je např. Michaelů Jacksonů.
Ale to nemá konkrétně se střelnými zbraněmi nic společného. Kopírovat jde i Jacka Rozparovače a své kopie mají i hvězdy šoubyznysu - hodně je např. Michaelů Jacksonů.
- Bohuliby
Příspěvek#88 » stř 25. úno 2015, 23:28
No, vše již bylo asi řečeno.
Můj názor je ten, že bohužel v této společnosti se to bohužel může stát třeba příští týden někde jinde.
Když si logicky shrnu všechna fakta, tak je to jasné, alespoň mě.
Nezaměstnaný dlouhodobě, manželka magor, dluhy kam se podívá, uzavřený člověk, který nenávidí svět, bezvýchodná situace a problém je dokonán !
Prostě a jednoduše, přinesla to dnešní doba, stres a tragedie dnešní doby, doplatili na to neviní.
Také jsem cinkal klíčema, ale že se dočkáme toho co je dnes jsem opravdu netušil.
Není chyba trochu někde jinde ???
Omlouvám se, pouze můj názor.
Můj názor je ten, že bohužel v této společnosti se to bohužel může stát třeba příští týden někde jinde.
Když si logicky shrnu všechna fakta, tak je to jasné, alespoň mě.
Nezaměstnaný dlouhodobě, manželka magor, dluhy kam se podívá, uzavřený člověk, který nenávidí svět, bezvýchodná situace a problém je dokonán !
Prostě a jednoduše, přinesla to dnešní doba, stres a tragedie dnešní doby, doplatili na to neviní.
Také jsem cinkal klíčema, ale že se dočkáme toho co je dnes jsem opravdu netušil.
Není chyba trochu někde jinde ???
Omlouvám se, pouze můj názor.
- sean
- MKabar
Příspěvek#90 » stř 25. úno 2015, 23:50
http://www.novinky.cz/krimi/362634-utoc ... galne.html
Citace z clanku:
Pistole CZ 75 je ráže 9 mm Luger a vyrábí ji Česká zbrojovka v Uherském Brodě od roku 1975. Může střílet jednotlivými ranami nebo dávkou dvou ran.
Dale bez komentare.
Citace z clanku:
Pistole CZ 75 je ráže 9 mm Luger a vyrábí ji Česká zbrojovka v Uherském Brodě od roku 1975. Může střílet jednotlivými ranami nebo dávkou dvou ran.
Dale bez komentare.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX