Video z policejniho zakroku

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy

Xerxes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#16 » pon 20. led 2014, 22:00

Sympatizuji s tim policistou. Podle mě byl zákrok oprávněný. Ale upřímně,fakt bylo potřeba vypálit hned 5 ran?

Serz

Příspěvek#17 » pon 20. led 2014, 22:40

5 je ještě málo. Podívej se na videa na rm, tam do ležícího chlapa vysype celý zásobník jak nic...

Int1m1thy

Příspěvek#18 » úte 21. led 2014, 01:09

A dalsi videjko... se stejnym pribehem a stejnym koncem

Pribeh: zastaveni vozidla kvuli zjisteni ze SPZ patri jinemu vozidlo. Pri komunikaci s ridicem, vytahl ridic na polise airsoftovou pistoli...
Zastreleny doma prohlasoval ze uz nikdy do vezeni nepude, ze se necha radsi zastrelit.

http://www.liveleak.com/view?i=0a3_1390237830

Mobster

Příspěvek#19 » úte 21. led 2014, 10:33

Xerxes píše:Sympatizuji s tim policistou. Podle mě byl zákrok oprávněný. Ale upřímně,fakt bylo potřeba vypálit hned 5 ran?

Slyšel jsi někdy o případech, kdy po člověku jednou nebo dvakrát vystřelili a s ním to ani nehnulo a v klidu dál pokračoval v útoku? A ten kluk byl natolik blízko, že se strážníkovi prostě nechtělo riskovat, že po jednom výstřelu bude schopen ho ještě pobodat.

Swifty

Příspěvek#20 » úte 21. led 2014, 10:43

Těch 16 výstřelů v tom druhým videu je teda síla...asi to bylo spíš o šoku a taky o tom, že neměl dobrej úhel a bral to na jistotu. I tak mi ta doba než začal střílet přišla nekonečná...

Int1m1thy

Příspěvek#21 » úte 21. led 2014, 11:44

Swifty: to druhy video stejne jako prvni je takticky naprosto excelentne provedeny ;)

Int1m1thy

Příspěvek#22 » stř 24. zář 2014, 05:09

https://www.youtube.com/watch?v=F-IlpSiLneI#t=198

Brazilsky policajt zastrelil capka co mu chtel vzit peprak ;) dobra pracicka

aula

Příspěvek#23 » čtv 25. zář 2014, 08:32

Grasel píše:Na netu (tuším že asi na streamu?) jsou ukázky krav magy a jednou tam ten instruktor ukazoval nějaký reakční test FBI - na deset metrů se proti němu rozběhl pasr s nožem a instruktor měl co dělat aby stihl tasit a natáhnout, bylo tam že útočník stihl uběhnout cca 8m.. Takže na 2 - 3 m si na ten kvér nikdo nestačí ani sáhnout..

To video o kterým mluvíš, jsem taky viděl a nebo hodně podobné tady to je:

https://www.youtube.com/watch?v=9igSoJHEdUo

Je to celkem poučné.

dagobert

Příspěvek#24 » čtv 25. zář 2014, 10:52

Na tohle téma jsem měl mockrát debatu s kamarádem, co dělá historický šerm a specializuje se na dvouruční boj, tj. krátký meč plus dlouhý tesák (čepel cca 20 cm). Jediná šance pod 5m s ním je mít vytaženo a namířeno, aby člověk stihl za tu půlsekundu jen zmáčknout. Tasit prostě nejde stihnout dřív, než mám tesák "v hrudi" nebo u krku.

Serz

Příspěvek#25 » čtv 25. zář 2014, 10:56

Int1m1thy

Příspěvek#26 » čtv 25. zář 2014, 11:06

ale de jenom se o tom musis bavit s nekym kdo umi bojovat se zbrani viz.

https://www.youtube.com/watch?v=2fjMpn7JCJ0

Chip

Příspěvek#27 » čtv 25. zář 2014, 12:54

Tohle jsou jen takové akademicke debaty. 1. V podstatě témeř žadna situace nezačíná tak, ze by se k nám nekdo z ničeho nic rozeběhl a pobodal nás. Většina střetů má určitý začátek, vývoj, vyvrcholení a zakončení. Pokud nekde pobíha pitomec, ktery napada ostatni, tak si před zákrokem proti němu zkontroluju zbraň v pouzdře, popřípadě ji vytáhnu u pouzdra a budu se od něj držet na rozumnou vzdálenost, obzvláště pokud bude mít bodnořeznou zbraň. Jasně, pokud někdo příjde nenápadně až ke mě a beze slova mě bodne, neudelam s tím nic, ale takove situace se dejí naprosto vyjímečně. 2. Kvalitní strelecký výcvik obsahuje i prvky strelby na kontaktní vzdálenost, kdy se strelec učí tasit a používat zbraň v pádu, po padu na zem, za ustupu vzad, nebo do strany. Jasně útok bodnořeznou zbraní je vysoce nebezpečný, ale rozhodně to není tak, že " na pět metrů nemáme s pistolí proti noži žádnou šanci."

Zpět na